Diyarbakır şehitleri uğurlanıyor, polis bombacı katili arıyor

Diyarbakır şehitleri bugün memleketlerine gönderiliyor. Şehit 7 polis memurunun yası tüm yurdu sardı.

01 Nisan 2016 Cuma 01:33
Diyarbakır şehitleri uğurlanıyor, polis bombacı katili arıyor







Şehit ateşi bağrımıza düştü; 7 şehidin ocağında göz yaşı var

Diyarbakır'da şehit polis memurları için son görevini bugün yerine getirecek. Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde, polis servis aracının geçişi sırasında bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan polislerin evlerinde yas var, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Bursa, Erzurum ve İstanbul'da gözyaşlı aileler şehitlerinin naaşını beklemeye başladı.

Şehit Polisi Alper Zor'un naaşı bugün silah arkadaşları tarafından memleketi Adana'ya gönderilecek...


YILDIRIM İLÇESİNDE YAS VAR

Özel harekat polisi 27 yaşındaki İlyas Kaygusuz’un Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.
Diyarbakır'da polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 7 polisten biri olan İlyas Kaygusuz’un şehit olduğu haberi, Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı. Acı haberi alan aile bireyleri fenalık geçirdi. İlyas Kaygusuz'un şehit olduğu  haberinin duyulmasının ardından yakınları ve komşuları eve akın etti. Şehit evi Türk bayraklarıyla donatılırken, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile birçok şube müdürü taziye ziyaretinde bulundu.

Evli olan şehit polis memuru İlyas Kaygusuz'un biri 2 yaşında, diğeri 2 aylık olan iki çocuk babası olduğu belirtildi.

MERSİN TOROSLAR ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

PKK terör örgütü tarafından servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit düşen 7 polis memurundan biri olan 48 yaşındaki Necdet Alıcı'nın, Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı.



Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde oturan şehit polisin babası Neşet Alıcı ve annesi Emine Alıcı'ya, şehadet haberi oğullarının meslektaşları tarafından verildi. Gırtlak kanseri olan baba Neşet ve anne Emine Alıcı'ya, polis ekipleriyle birlikte eve gelen sağlık görevlileri tarafından sakinleştirici yapıldı.


BABA OCAĞI BAYRAKLARLA DONATILDI

Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatılırken, yakınları da acı haberle göz yaşlarına boğuldu. Metanetini korumaya çalışan ve gırtlak kanseri tedavisi gördüğünden kısık bir sesle konuşabilen baba Neşet Alıcı, oğlu ile dün akşam saat 19.00 sıralarında telefonla görüştüğünü belirterek, "'Buralar şu an sakin, eskisi gibi değil' dedi. Ben de 'oğlum kendine dikkat et' dedim. Bu kadar konuşabildik" dedi.

Kendisinin gırtlak kanseri olduğunu ve bu yüzden tedavi gördüğünü anlatan baba Alıcı, "O yüzden rapor almıştım, hastayım. Tek oğlum var ve bana bakan olmadığı için izin alarak buraya gelmişti, bana bakmak için. Sonra geri gitti. Aslında ben 'oğlum gitme' dedim. Emekliliği de gelmişti. Dilekçe verdi ama kabul etmediler" diye konuştu. Baba Alıcı, oğlunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde koruma polisi olarak görev yaptığını da söyledi.

Terörü lanetleyen baba Neşet Alıcı, "Lanet olsun bu teröre de bunu çıkarana da. Oradaki ölenlere yazık değil mi? Hepsi ana-baba kuzusu. Sadece benimki değil. Oradaki ölenlerin hepsi benim evladım" ifadelerini kullandı.

"Terör ve terör örgütleri, 'Ben Necdet'i aldım da kalırım' demesin" diyen baba Alıcı, oğlunun 3 erkek evladı olduğunu vurgulayarak, "Teröre 3 tane daha yetiştiriyorum. Bunu böyle bilsinler. 3 torunum daha var" diye konuştu.

Şehit polisin annesi Emine Alıcı'nın ferlatları ise bir türlü dinmedi. "Yiğidim, nasıl bıraktın bizi" diye haykıran acılı anne, "Geri gelsin benim oğlum geri gelsin. Oğlumu geri verin, ben böyle olsun istemiyorum. Yandım, gergi gönderim Necdet'imi" diye ağıt yaktı. Anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı.

Bu arada evde toplanan kalabalık da terörü lanetledi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde bağırdı. 3'ü erkek 4 çocuk babası şehit polis memuru Necdet Alıcı'nın cenazesinin Ankara'da defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİDİN ESENYURT'TAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ



Mardin'de zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı'nın Esenyurt'taki evine acı haber ulaştı.

Nusaybin'de terör örgütü PKK'lıların yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı'nın Esenyurt, Bağlarçeşme Mahallesi'nde bulunan evine ateş düştü. Şehadet haberini askeri personel getirdi. Haberi alan yakınları ve mahalleli şehidin evine akın etti. Sokağa Türk bayrağı asılırken, kapı önünde tedbir amaçlı ambulans bekletildi.


İKİ HAFTA ÖNCE İZİNE GELMİŞ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı'nın Şubat ayında Hatice adında bir bebeğinin olduğu ve yaklaşık iki hafta önce bebeğini görmek için izine geldiği öğrenildi. Şehit Gökhan Alıcı'nın eşi Afsane Alıcı aldığı şehadet haberi ile gözyaşlarına boğuldu.

GAZİANTEP'TE DEFNEDİLECEK

Evin önünde taziyeleri kabul eden şehidin amcası Amca Şehmus Alıcı; 'Söyleyecek bir şey yok. Vatanımız için canımız feda. Ölen çocuk Kürt. Kürt olduklarını iddia eden insanlar tarafından öldürülüyor. En çok zorumuza giden bu. Gökhan yaklaşık dört yıldır asker. Genç çocuktu. Askere gitti terhis oldu. Amca ben asker olacağım dedi, oldu. 2 aylık çocuğu var. Ailesi burada. Gaziantep'e gidip defnedeceğiz' şeklinde konuştu.

Şehidin ailesinin bu sabah 06.00'da Gaziantep'e gideceği, cenazenin ise ikindi namazına müteakip İslahiye ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde defnedileceği öğrenildi.

HATAYLI ŞEHİT GEÇİCİ GÖREVLE GÖNDERİLMİŞ

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristlerin yol kenarına bıraktıkları bomba yüklü aracı, polis servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 36 yaşındaki özel harekat polisi Serkan Talan'ın memleketi Hatay'daki baba evi yasa büründü.

Merkez Antakya İlçesi Kanatlı Mahallesi'nde oturan şehit polis Serkan Talan'ın baba evine polis müdürlerinden oluşan emniyet yetkilileri beraberlerinde sağlık görevlileri ile gitti. Acı haberi, şehidin annesi Halide Talan'a verdi. Oğlunun şehit düştüğünü öğrenip fenalık geçiren anne Talan'a, sağlık ekibi müdahale etti. Babasını yıllar önce kaybeden şehit Serkan Talan'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışırken kısa süre önce geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi.
Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları, taziye için şehidin baba evine akın ederken, evin balkonuna dev Türk Bayrağı asıldı. Evli ve bir çocuk babası şehidin eşinin Zonguldak'ta öğretmenlik yaptığı belirtildi. İki kardeşten büyüğü olan şehit Serkan Talan'ın cenazesinin henüz nereye defnedileceği kesinlik kazanmadı.


ŞEHİT FATİH MEHMET'İN ACI HABERİNİ EMNİYET MÜDÜRÜ VERDİ

Diyarbakır'da bomba yüklü aracı, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 47 yaşındaki özel harekat polisi Fatih Mehmet Ertuğrul
'un memleketi Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.


Şehit Fatih Mehmet Ertuğrul'un memleketi Osmaniye'nin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki baba evine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz ve beraberindeki heyet, acı haberi şehidin babası Mahmut Ertuğrul ile ağabeyi İbrahim Ertuğrul'a verdi. Aldığı haberle yıkılan 70 yaşındaki baba Mahmut Ertuğrul'a hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Annesi bir yıl önce vefat eden, evli ve bir çocuk babası şehit Ertuğrul'un, Ankara'da görev yaptığı, birkaç ay önce geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği bildirildi.

'ALLAH ONLARI KAHRI GAZAP EYLESİN'

Oğlu ile bir süredir göreşemediğini belirten şehit babası Mahmut Ertuğrul, gözyaşlarını silerek, "Diyarbakır'a gittiğinden bile haberim yok. Terörle ilgili ne diyeyim, devlet sağolsun. Allah onları kahrı gazap eylesin" dedi.

Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa dev Türk Bayrağı asılırken, komşuları da evlerinin balkonlarını Türk bayraklarıyla donattı. Şehit polis Fatih Mehmet Ertuğrul'un 20 yıldan uzun süredir polis olduğu, emekliliğinin de dolduğu öğrenildi.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehidin Ankara'da yaşayan ev hanımı eşi Nalan Ertuğrul'un isteği üzerine Fatih Mehmet Ertuğrul'un cenazesinin yarın Diyarbakır'daki törenin ardından Ankara'da defnedileceği bildirildi.

DİYARBAKIR’DAN ERZURUM’A ACI HABER

Diyarbakır'da Otogar mevkiinde PKK'lı teröristler tarafından polis servis aracının geçişi sırasında bombalı aracın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan polislerden Mustafa Karakaya’nın acı haberi babaocağı Erzurum’a ulaştı.

Erzurum’a 140 kilometre uzaklıktaki İspir ilçesinde yaşayan Güler- Yahya Karakaya çiftinin iki erkek çoğundan en büyüyüğü olan 27 yaşındaki Mustafa Karakaya bugün Diyarbakı’da düzenlenen bombalı saldırda 6 meslektaşı ile birlikte şehit düştü. Acı haberi alan sehidin ailesi karayolu ile Diyarbakır’a hareket etti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde özel harekat polisi olarak görev yapan Mustafa Karakaya’nın bir yıllık evli olduğu bildirildi.

 
Son Güncelleme: 02.04.2016 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.