Diyarbakır Sur'da 1 uzman çavuş şehit

Diyarbakır Sur'da son durum, PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle ağır yaralanan, tedaviye alındığı Asker Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı

17 Ocak 2016 Pazar 19:05
Diyarbakır Sur'da 1 uzman çavuş şehit






Diyarbakır Sur'da 1 uzman çavuş şehit


Son Dakika Diyarbakır Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle ağır yaralanan, tedaviye alındığı Asker Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit olan evli ve 1 çocuk babası 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin'in, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Ceyhan İlçesi'nin Emek Mahallesi'nde oturan anne Beyhan Şahin'e, oğlu Uğur'un şehit olduğu haberini, yine Sur'da görev yapan diğer oğlu jandarma uzman çavuş Sercan Şahin verdi. Acı haberle yıkılan Beyhan Şahin gözyaşlarına boğulurken, haberi duyan yakınları ve komşuları eve akın etti. Acı haberi çalıştığı Katar'da alan baba Mehmet Şahin'in ise Diyarbakır'a gitmek için yola çıktığı belirtildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asılırken, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, sağlık görevlileriyle eve gelerek aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Jandarma uzman çavuş Uğur Şahin'in Ankara'dan Diyarbakır Sur'a gönderildiği öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.
Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"17 Ocak 2016 tarihinde saat 10.15’te Diyarbakır ili Sur ilçesinde çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından açılan ateş sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak 17 Ocak 2016 saat 15.45’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."


Son Güncelleme: 17.01.2016 19:07
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Diyarbakır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.