Diyarbakır Sur'da son durum; 4 şehit var

Teröristlere yönelik operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 Yüzbaşı olmak üzere 3 asker 1 polis memuru şehit düştü

27 Ocak 2016 Çarşamba 20:20
Diyarbakır Sur'da son durum; 4 şehit var






Diyarbakır Sur'da son durum; 4 şehit var

Terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında Sur'da çıkan çatışmalarda şehit olanların sayısı 3'ü asker 1'i komiser olmak üzere 4'e çıktı. Akşam saatlerinde yeniden başlayan çatışmalarda teröristlerin yuvalandığı iki ev vuruldu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA VAR

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama, şöyle:

"27 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu dördü ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımızdan üçü kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Yaralı silah arkadaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 askerin Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş olduğu belirlendi.

ACI HABER BİLDİRİLDİ

Kayseri 1'inci Komando Tugayında görevli şehit astsubay üstçavuş Özgür Erdoğan’ın şehadet haberi de Kayseri’nin Talas ilçesi Mevlana mahallesinde oturan eşi Öznur’a iletildi. Genç kadın, fenalık geçirirken, Özgür- Öznur çiftinin 6 yıllık evli olduğu ve 5 yaşında kızları Eylül Ada’nın bulunduğu belirlendi. Şehidin ailesinin aslen Sivas’ın Divriği ilçesinden olduğu ancak, baba ocağının İzmir’de olduğu ifade edildi.

ŞEHİT ASKERİN SOSYAL PAYLAŞIM HESABINDA AĞLATAN DETAY

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın sosyal medya hesabında eşine armağan ettiği şarkı ve altına yazdığı yorumlar okuyanları ağlattı. 3 Ocak'ta sosyal paylaşım sitesinde, eşi Nadiye Kaya Çiğa'nın sayfasında 'Benim gözüm sende' adlı parçayı paylaşan şehit asker, videoya 'hanımefendi size gelsin' notunu ekledi. Nadiye Kaya Çiğa ise videoya 'Aşkım benim. Ama niye Nuh-u nebi zamanından kalma şarkı?' yorumunu yazdı. Yiğit Can Çiğa ise yoruma, "Şarkı Nuh'u Nebi ama hissiyat güncel. Aklıma geldi, yazayım dedim' diye cevap verdi. Genç çiftin, 2 ay önce Ahsen ismini verdikleri bir bebekleri dünyaya gelmişti.


ŞEHİT ASTSUBAY ÖZGÜR ERDOĞAN'IN İZMİR'DEKİ AİLESİ YASTA

SİVAS DİVRİĞİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın 6 yıldır Öznur Erdoğan ile evli, 5 yaşında Eylül Ada isminde bir kızı olduğu öğrenildi. İki ay sonra izne gelmeyi planlayan Özgür Erdoğan'ın Anıtkabir'de kızı ve eşiyle Atatürk mozelesi önünde çektirdiği fotoğrafları anı olarak kaldı. Kızı ve eşi Kayseri'de olan şehit Erdoğan'ın ailesinin Sivas Divriği İlçesi'nden olduğu belirtildi. Ailenin isteği üzerine şehit Astsubay Erdoğan'ın cenazesinin yarın Sivas Divriği'de cemevinden kaldırılacağı bildirildi. Şehit haberinin ulaşmasının ardından Erdoğan'ın anne babasının oturduğu apartmana ve komşu dairelere Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİDİN HALASI: BAYRAĞINI ÇOK SEVİYORDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın memleketi Sivas'ın Divriğe İlçesi'nde yaşayan yakınları da büyük üzüntü yaşandı. Yeğeninin şehit haberini alan 65 yaşındaki halası Zehra Kale, olayı duyunca kendini çok kötü hissettiğini belirterek, "Keşke ben gitseydim onun yerine. Daha gencecik çocuktu. Kendi gönüllü olarak orayı seçti dediler. Vatanını, milletini, bayrağını çok seviyordu. Terör yaktı bizi. Türkiye'de artık barış olsa, böyle canlar yanmasa daha iyi olur. Yalnızca bizim canımız yanmıyor. Türkiye'nin yarısının canı yandı. Olan gençlerimize, çocuklarımıza oluyor. Bu böyle yürümüyor. Artık barış olsun" dedi. Şehidin cenazesinin yarın Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketi Sivas'ın Divriği ilçesine getirilerek burada defnedileceği belirtildi.


Son Güncelleme: 27.01.2016 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.