Diyarbakır'da PKK'nın rehin tuttuğu aile operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır Sur'da son durum; Terör örgütü yandaşları tarafından rehin tutulan aile, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla kurtaldı.

17 Ocak 2016 Pazar 13:12
Diyarbakır'da PKK'nın rehin tuttuğu aile operasyonla kurtarıldı






Diyarbakır'da PKK'nın rehin tuttuğu aile operasyonla kurtarıldı


Diyarbakır'da operasyon, Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından evlerini terk etmelerinin engellediği belirtilen 3 kişilik aile, jandarma ekiplerinin operasyonu ile alınarak güvenli bölgeye götürüldü.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık'tan beri 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde 3 kişilik aile, güvenlik güçleri tarafından evlerinden alınarak güvenli bölgeye götürüldü.

Diyarbakır Valiliği'nden konuyşla ilgili yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının kazmış oldukları hendek ve barikatları kaldırmak, bölgede bulunan terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon icra edildiği belirterek, şöyle denildi:

"İcra edilen operasyon kapsamında 16 Ocak 2016 tarihinde Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi Leylek Sokakta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen 3 kişilik aile, güvenlik güçlerinin icra ettikleri operasyon ile evlerinden alınarak güvenli bölgeye sevk edilmiştir. Müteakiben kendileri sağlık kuruluşuna sevk edilerek kontrolleri yaptırılmış, ardından şahsi ihtiyaçları karşılanarak çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, Teröristle Mücadele ve Terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Son Güncelleme: 17.01.2016 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.