Doç. Dr. Karataş: Karıncayı bile incitmeyen bir neslin devamıyız

14 Aralık 2012 Cuma 17:41
Doç. Dr. Karataş: Karıncayı bile incitmeyen bir neslin devamıyız






BURSA (CİHAN)- İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, Müminin mümine zararı olamaz. Müminin malı, canı, namusu başka mümine haramdır. Biz insanlar karıncayı incitmeyen bir neslin devamıyız. dedi.

Doç. Dr. Mustafa Karataş, Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından Muharrem ayı nedeniyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu´nda 'Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler' konulu bir konferans verdi. Konferansa, Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu üyeleri ile Karataş´ın hayranları yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasına, Müminin mümine zararı olamaz. Müminin malı, canı, namusu başka mümine haramdır. Biz insanlar karıncayı incitmeyen bir neslin devamıyız. diyerek başlayan Doç. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Muhammed (sav)'in aile yaşantısı hakkında bilgiler verdi.

Hz. Muhammed (sav)'in sevgi dolu bir aile hayatı olduğunu belirten Karataş, Hz Muhammed (sav)'in hayatında her türlü olayla karşılaşmasına rağmen iyiliğe, dürüstlüğe, ilme ve saygıya önem verdiğini, ne olursa olsun insanlara hoşgörüyle yaklaştığını örneklerle açıkladı. İslam Peygamberi'nin ailesini çok önemsediğini bildiren Karataş, kızı Hz. Fatıma ile torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin´i sık sık ziyaret ettiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Karataş, kutsal değerlere önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek şunları kaydetti: Biz kendi kafamızdan kutsal oluşturamayız. Âdem Aleyhisselam´dan bu yana haftanın en kutsal günü Cuma´dır. Hz. Âdem Cuma günü dünyaya kondu. Temelde bütün dinlerde de Cuma, kutsal gündür. Allah´ın kanunu değişmez. Kurban, hac, namaz, oruç bütün dinlerde vardır. Bugün dünyadaki bazı Hristiyanlar bizim namazımıza benzer namaz kılıyorlar. Allah´ın tek olan dini İslam´dır. Bütün dinlerin de özü İslam´dır, öz aynıdır.

Doç. Dr. Karataş, menkıbeler anlattığı konuşmasında, insanlara kesinlikle zulüm edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, İnsana kıymak, el kaldırmak insana yakışmayan davranışlardır. İnsana yakışan tebessüm etmek, güler yüzlü olmak, sevmek ve saygı göstermektir. Dinimiz de bunu emrediyor. Ama insanoğlu birtakım fitnelerle akla gelmeyecek durumlar yaşatabiliyor. Allah böyle insanlardan korusun. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.