Dolandırıcıların yeni hedefi çocuklar

Telefon dolandırıcılarının yeni hedefi çocuklar. Anne ve babalarının suça karıştığı yalanına inanan çocuklar bakın nasıl kandırıyorlar

18 Temmuz 2014 Cuma 13:05
Dolandırıcıların yeni hedefi çocuklar






Dolandırıcıların yeni hedefi çocuklar

Telefonla vatandaşları yıllardır dolandıran çetelerin geliştirdiği yeni yöntemi polisi de hayrete düşürdü. Dolandırıcalar çocukları hedef alarak anne ve babalarını kurtarmaya yardımcı olmak isterken paraları alarak kaçıyor..
Antalya'da telefonla aradıkları 17 yaşındaki G.C.'ye kendilerini polis olarak tanıtan ve anne babasının bir kuyumcu hırsızlığına karıştıklarını belirten dolandırıcılar, kızdan para istedi. Anne ve babasının cezaevine gireceğini zanneden G.C.'den 4 bin 500 lira değerinde ziynet eşyası ve 1150 dolar alan şüphelilerden biri, kovalamaca sonrası yakalandı.

Olay dün öğle saatlerinde Kepez İlçesi, Gülveren Mahallesi'nde meydana geldi. Evde oturduğu sırada telefonu çalan G.C., kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilere ne istediklerini sordu. Anne ve babasının önceki gün gerçekleşen kuyumcu soygununa karıştıkları ve kimliklerinin tespit edildiğini duyan G.C. şoke oldu. Anne ve babasının cezaevine girmemesi için para vermesi gerektiği belirtilen G.C, eve gelen annesi N.S.C'ye durumdan bahsetmedi.

TAKILAR VE PARALARI POŞETE KOYDU

Şüphelilerin evin önüne gelecek sivil polise parayı vermesini söylemesi üzerine dışarı çıkan G.C., 4 bin 500 lira değerindeki bilezik ve künyeler ile 1150 doları yanına gelen şüpheliye verdi. Poşeti alan dolandırıcının konuşmasından şüphelenen G.C., çığlık atarak yardım istedi. Çevredekiler ve olay yerine gelen polisler tarafından kısa süreli kovalamacada 22 yaşındaki A.Ç., saklandığı depoda yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüpheli, genç kızla telefonla görüşen kişinin kimliğini bilmediğini söyledi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan A.Ç. adliyeye sevk edildi. Ziynet eşyaları ile para ise kızın ailesine teslim edildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.