Dostluk yemeği 10 yıldır görüşemeyen dostları buluşturdu

13 Aralık 2012 Perşembe 11:51
Dostluk yemeği 10 yıldır görüşemeyen dostları buluşturdu






MODENA (CİHAN)- İtalya´nın Modena şehrinde faaliyet gösteren Milad Kültürlerarası Diyalog Derneği´nin düzenlediği 'Dostluk Yemeği', 10 yıldır görüşemeyen dostları buluşturdu. Belediye başkanları, doktorlar, müdürler, iş adamları, öğretmenler ve üniversite öğrencilerinin katıldığı gecede içinde bulunulan ekonomik kriz ve işsizlik sıkıntılarına rağmen dostluk ve barış mesajları verildi.

İtalya´da en fazla Türk vatandaşının yaşadığı şehirlerden biri olan Modena´da faaliyet gösteren Milad Derneği´nin bu yıl 7.sini gerçekleştirdiği geleneksel Dostluk ve Birlikte Yaşama Yemeği´nde farklı birçok kesimden davetli katıldı. Gecede konuşma yapan Modena şehri Eğitim Müdürü Adriana Querze, Milad Derneği´ni birkaç yıldır tanıdığını ve her yıl artan ve çok farklı kesimlere hitap eden davetlilerle bir araya gelme fırsatını kendilerine sunduğunu belirtti. Querze, Mesela bu akşam aramızda 10 yıldır görmediğim Modenalı dostlarım var. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. dedi.

Modena´ya bağlı Novellara kasabası Belediye Başkanı Raul Daoli ise konuşmasında son günlerde televizyonlarda Gazze´de, Filistin´de, Suriye´de olan savaşı, intihar bombalarını, acıyı gördüklerini ifade etti. Türkiye ile İtalya´nın barışa olan düşkünlük açısından da birbirine çok yakın olduğunu düşündüğünü kaydeden Daoli, Bu akşam burada bu masalarda barışı seven insanlar barış içerisinde bir araya gelmekle bunu bir kez daha kanıtladık. Bunu devam ettirerek güzel bir gelecek kurabiliriz. Eğer kendi içimizde bu şekilde organizasyonlarla bir araya gelmez ve diyalogdan kaçarsak bizim de sonumuz orada yaşananlar gibi olur. diye konuştu. Daoli, her ne kadar az olunursa olunsun birlikte bu faaliyetleri çoğaltıp seslerini diğerlerine de ulaştırmak ve onların da bu yapılanlardan haberdar olmasını sağlama gayretini göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. İtalya´nın ve dünyanın geleceği için Milad Derneği gibi derneklere çok ihtiyacı olduğunu belirten Daoli, çalışmalarından ötürü Milad´a teşekkürlerini sundu.

Gecenin önemini anlatan konuşmayı ilahiyatçı, gazeteci-yazar Abdullah Aymaz yaptı. Aymaz, Doymak bilmeyen hırslar, kaprisler, istekler bitmiyor. Aslında bu üzerinde olduğumuz dünya gemisinin yer altı ve yer üstü zenginlikleri hepimize yeter. dedi. Bunun gerçekleşmesi için egomuzu kontrol altında tutmak zorunda olduğumuzu ifade eden Aymaz, Hz.İbrahim a.s.ın sofrasında olduğu gibi paylaşım ruhuyla herkesi düşünmemiz gerekiyor. diye ekledi.

Türk mutfağından çeşitlerin de sunulduğu gecede eğitimini İtalya´da sürdüren kanun sanatçısı Gülbahar Günay´ın mini konseri büyük ilgiyle izlendi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.