Dünyanın en sağlıklı ülkesi neresi? Dünyanın en sakin ülkesi?

Küresel olay takip sistemi globalincidentmap'ı görünce sorunun cevabını buluyorsunuz. Salgın hastalıklar, cinayetler, terör saldırıları, cinayetler. Hepsi Türkiye'yi anlatıyor gibi değil mi? globalincidentmap Türkiye'yi huzur adası gibi gözler önüne seriyor.

26 Ekim 2014 Pazar 01:45
Dünyanın en sağlıklı ülkesi neresi? Dünyanın en sakin ülkesi?






Dünyanın en sağlıklı ülkesi neresi? Dünyanın en sakin ülkesi?

Dünya salgın hastalıkların pençesinde kıvrınıyor. ABD başta olmak üzere Avrupa'da İngiltere, İspanya, Fransa, Asya'da Çin, Hindistan, Suriye, Lübnan, Uzak Doğu'da Tayvan, Güney Kore, Kuzey Kore, Hong Kong ve Singapur, Amerika Kıtası'nda Arjantin, Kanada ve Brezilya ve çok sayıda Orta Afrika ülkesi başta Ebola olmak üzere 30'a yakın salgın hastalıkla mücadele ediyor.

Dünyadaki tüm sağlık olaylarını anlık olarak listeleyen globalincidentmap.com verilerine bakınca, Türkiye Asya kıtası ile Avrupa arasında tüm kargaşalara rağmen huzur ve sağlık adası gibi duruyor.300'den fazla sağlık olayının listelendiği küresel takip sisteminde Amerika Birleşik Devletleri ile uzak doğu ülkeleri oldukça hareketli ve sağlıksız. Bu ülkelerden rapor edilen hastalık ve salgınların sayısı görenleri ürpertiyor.

Menenjit salgını, Domuz Vebası, Şarbon, Veba, Kolera, H1N1, Çocuk Felci, Kuş Gribi, Rift Vadisi Ateşi, Dang Humması ve en yaygın olarak da Üst solunum yolları hastalıklarının çok sayıda türü dünyayı kasıp kavırıyor.

DÜNYA'NIN EN SAĞLIKLI ÜLKESİYİZ

300'den fazla salgın ihbarıyla ABD incidentmap'ın favori ülkesi olarak öne çıkıyor. Amerika'yı Hindistan, Pakistan, Çin, Rusya ve Tayvan gibi ülkeler takip ediyor. Türkiye etrafındaki savaşlara rağmen listeye günde birkaç kez girebiliyor. Listenin müdavimi ülkeler arasında oldukça sağlıklı olarak bildiğimiz İspanya, İngiltere ve Fransa Avrupa'dan en çok girenler olarak biliniyor.
Incident Map içinde Türk Cumhuriyetleri, Türkiye, Avustralya ve Rusya Fedarasyonu içinde yer alan Kuzey Cumhuriyetleri neredeyse yok denecek kadar az yer alıyor.
Sahra Afrika ülkeleri olarak bilinen Kuzey Afrika'da Mısır dışında kalan ülkeler oldukça sakin görünürken Orta ve Güney Afrika ülkeleri salgın hastalıklarla sürekli liste başında yer alıyor.

OLAYLAR HARİTASINDA DURUM SAKİN

Dakika'da 17 Cinayetin işlendiği Amerika incidentmap'ın yine favori listesinde bulunuyor. Terör saldırıları, cinayet ve insanları hedef alan silahlı saldırıların histelendiği bölümde Türkiye'de ABD, Çin, Hindistan, Kanada, Fransa ve İngiltere'nin çok gerisinde kalıyor. Sosyal Medya'nın körüklediği kin ve nefrete rağmen Türkiye listeye konsolosluklara gönderilen biyolojik virüs taşıyan zarf, PKK'lı katillerin Hakkari saldırısıyla girdiği görülüyor. (iyigunler.net-ÖZEL)
Son Güncelleme: 26.10.2014 01:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
PotansiyeL Girişimci 2014-10-26 14:58:49

memleket pisliğe batmış bence kaldırın bu haberi