Dursunbey Belediyesi evlilik öncesi eğitimi veriyor

16 Ekim 2012 Salı 15:21
Dursunbey Belediyesi evlilik öncesi eğitimi veriyor






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, evlilik hazırlığında olan çiftlere belediye tarafından eğitim verilmeye başladı. Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Dursunbey'de de artan boşanmalar, toplumun çekirdeği olan aile kurumunu derinden etkiliyor. Evlilik hakkında bilgi sahibi olmayan ve özellikle birbirine tahammül etmeyi bilmeyen çiftler, mahkemelere boşanmak için başvuruyor. Bu durum, her geçen gün onlarca ailenin yok olmasına sebep oluyor.

EĞİTİM ALAN ÇİFTLERE HEDİYELER VERİLİYOR

Dursunbey Belediyesi Kent Konseyi, bu kötü gidişata bir nebze olsun dur diyebilmek için Evlilik Öncesi Eğitim projesini hayata geçirdi. Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Nusret Ergin, eğitimini aldığı bu projeyi hayata geçirirken evlilik hazırlığındaki ilk iki çifte seminer verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen eğitimi çiftlere anlatan Müdür Ergin, Bundan sonra nikah yapacak çiftlere, istedikleri takdirde eğitim vereceğiz. Ayrıca belediyemiz, evlendiklerinde kullanabilecekleri çeşitli hediyeler de vermektedir. dedi. Evli çiftlere de seminer düzenlediklerini belirten Nusret Ergin, Bu konuyla ilgili olarak mesai saatleri içinde Belediye Destek Hizmetleri'nden bilgi alınabilmektedir. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.