Edremit´te yeni yağmur suyu kanalı yapılacak

11 Aralık 2012 Salı 12:35
Edremit´te yeni yağmur suyu kanalı yapılacak






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Edremit ilçesinde, yıllardır sıkıntı çekilen su baskınlarını en aza indirebilmek için 1,5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı yapılacak. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, yeni yağmur suyu kanalı için çalışma başlattıklarını belirtti.

İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Timur ile 5 Aralık 2012'de Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgün ve proje başmühendisi Kemalettin Karadeniz'e projeyi sunduklarını ifade eden Başkan Vekili Çağlar, şunları kaydetti: Edremit Belediyesi Fen İşleri ve Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla merkez Sanayi Sitesi bölgesi, otobüs terminali, Hamidiye Mahallesi ve Soğanyemez Mahallesi'nden geçecek ve buralardan gelecek suyu Edremit Çayı'na tahliye edecek kanallar yapılacak. 150x200 santimetrelik betonarme menfez şeklindeki yağmur suyu kanalı, tüm bu yörenin suyunu tahliye edebilecek ebatta düşünüldü. Yağmur sularının vereceği zararı asgariye indirecek projeye, 2013 yılı başlarında E87 karayolu asfaltının yükseltilmesi çalışmalarıyla başlanacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.