Eker: AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan istifa ettirilmedi, istifasını sundu

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:11
Eker: AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan istifa ettirilmedi, istifasını sundu






DİYARBAKIR (CİHAN)- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan'ın istifaya zorlanmadığı, kendisinin istifa ettiğini söyledi. Başkanın istifasını verdiğinin doğru olduğunu belirten Eker, gerekli işlemi parti merkezinin yapacağını dile getirdi.

Kralkızı Baraj'ının açılışı için Diyarbakır'a gelen Bakan Eker, Valilik'teki görüşmede bir gazetecinin ''AK Parti İl Başkanı Halit Advan istifa mı etti, istifayı mı zorlandı?'' sorusuna ''İstifaya niye zorlansın? İstifaya zorlanma söz konusu değil. İl başkanımızın istifasını verdiği doğru. Onu da genel merkez değerlendiriyor. şeklinde cevap verdi. Eker, gerekli işlemin parti tarafından yapılacağını dile getirdi. Bakan Eker, Advan'ın görevden alınma ihtimaline karşı göreve kimin getirileceği ile ilgili bilgi vermekten kaçındı.


'Başbakan Erdoğan'ın bölge milletvekilleriyle yarın bir araya gelmesi rutin bir toplantı mıdır?' sorusuna Bakan Eker, şöyle cevap verdi: ''Sadece bizimle ilgili değil. Sayın Başbakanımız çok sık istişare toplantıları yapıyor. Kızılcahamam'da da yaptık. Fakat Kızılcahamam'da Sayın Başbakanımız dedi ki; 'bölgelerle de, ayrıca bölge milletvekilleriyle bölge bölge toplantı yapacağım'. Ve bu kararın, sürecin bir parçası olarak tüm bölgelerle, bölge milletvekilleriyle görüşecek. Bundan daha doğal bir şey var mı?''
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.