Ekonomik kriz Avrupalı otomobil devlerini de sarstı

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Ekonomik kriz Avrupalı otomobil devlerini de sarstı






PARİS (CİHAN)- Ekonomik kiriz Avrupa'da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa otomobil pazarının Eylül ayında da küçülmeye devam ettiğinin altını çizdi. ACEA'dan yapılan açıklamada satışlardaki düşüşün Eylül ayında yüzde 10,8 olarak gerçekleştiğine vurgu yapıldı. Ekonomik krizin etkilerini en az hisseden Alman otomobil markası Volkswagen'inde geçtiğimiz ay satışlarında yüzde 8 gerileme olduğu belirtildi.

Krizin etkisinin Fransız otomobil şirketlerine etkisi de sert oldu. PSA Peugeot Citroën'in satışları yüzde 8,1 gerilerken, en sert düşüşü yaşayan Renault'un satışlarındaki azalmanın da yüzde 30'lara dayandığı belirtildi.

Geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla Avrupa'da trafiğe çıkan yeni otomobil sayısı da 132 bin azalarak yaklaşık 1,1 milyon olarak gerçekleşti.

Eylül ayını en kârlı kapatan otomobil firması ise Land Rover oldu. Satışlarını yüzde 13,2 düzeyinde artıran İngiliz firmasını Honda yüzde 5,5 ile takip etti. Alman BMW de Eylül ayında satışlarını yüzde 4,4 artırmayı başardı. Güney Kore otomobil firması Hyundai satışlarını 3,9 oranında artırırken, Japon Toyota'nın satışları da yüzde 0,8'lik artış gösterdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.