Elbistan ekonomisinin büyümesi kullanılan kredilere yansıdı

14 Aralık 2012 Cuma 13:06
Elbistan ekonomisinin büyümesi kullanılan kredilere yansıdı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi tarafından 2012 yılında esnafa 10 milyon TL´lik kredi temin edildi.

Elbistan'ın büyümesi göstergeleri de yansıyor. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi göstergelerine göre esnafa bir yıllık süre içerisinde toplamda 136 kooperatif üyesi toplam 10 milyon TL´lik kredi kullandı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 7 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Yatırım yapmak isteyen veya işini büyütmek isteyen çok sayıda esnaf, krediden faydalandı. Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde KOSGEB kredileri de ciddi imkân sağladı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kredilerinden faydalanmak için Elbistan Bürosu'na başvuran 697 girişimcinin 620'si kredi almaya hak kazandı. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, kurum olarak esnafın yanlarında olduklarını ve alınan kredilerinde bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.