Emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok tahliye edildi

'Sahte Çürük Çetesi', 'hipnozla ifade alma' ve son olarak 'Balyoz' davalarından tutuklanan emekli askeri hakim Üçok'a tahliye.

27 Haziran 2014 Cuma 09:20
Emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok tahliye edildi






Emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok'a tahliye
Emekli askeri hâkim Üçok, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ‘Cemaat’ soruşturması yürütürken, önce ‘Sahte Çürük Çetesi’ davasından tutuklandı. Ardından Cemaat adına itiraflarda bulunan askerin hipnozla ifadesini aldığı iddiasıyla tutuklandı. Son olarak Balyoz davası kapsamında tutuklanan Üçok, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından bu dava kapsamında tahliye edilmiş ancak ‘Hipnoz’ davasında verilen hüküm nedeniyle tutuklu kalmıştı.

Ahmet Zeki Üçok, Balyoz davası kapsamındaki tutukluluğunun, Hipnoz davasında aldığı cezanın hükmüne sayılmasıyla tahliye edildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.