Emniyet, stratejik plan için sanal alemden anket düzenliyor

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:04
Emniyet, stratejik plan için sanal alemden anket düzenliyor






BURSA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2014-2018 yıllarını kapsayan Stratejik Planı'nı hazırlama çalışmaları çerçevesinde, vatandaşlara yönelik bir anket hazırladı. Anketin doldurulmasının teşkilatın geleceğine ilişkin politika, strateji ve hedeflerinin belirlenmesine katkı sağlayacağını açıklayan EGM, sağlıklı verilere ulaşılabilmesi için, anketin dikkatli ve özenle doldurulması gerektiğini duyurdu.

EGM'nin resmi internet sitesindeki ankette 45 soru ve cümle yeralıyor. Vatandaşların görüşlerinin alındığı ankette, sorulara cevap olarak 'Hiç katılmıyorum, katılmıyorum, kararsızım, katılıyorum, tamamen katılıyorum' seçenekleri yeralıyor. EGM'nin stratejik planı için vatandaşa yöneltilen sorulardan bazıları şöyle: Emniyet Teşkilatı her geçen gün kendini yenileyen bir kurumdur. Polis görevini yaparken tarafsız davranmaktadır. Polis görevini yaparken insan haklarına saygılıdır. İhtiyaç duyduğumda polise kolaylıkla ulaşamıyorum. Polis temiz ve düzgün giyiniyor, kendisine özen gösteriyor. Karşılaştığım herhangi bir olayda polise yardımcı olmak istemem. Polis suç önleme konusunda (motorize ve yaya devriye hizmetleri gibi) başarılıdır. Polis Teşkilatını, işlenen suçları aydınlatma konusunda başarılı buluyorum.Polis trafik kazalarının azaltılmasında başarılıdır. Polisin halkla ilişkileri yeterlidir. Bu nedenle polisle iletişim kurmakta zorluk çekmiyorum. Polis suçların aydınlatılmasında bilimsel metodları ve teknolojiyi yeterince kullanmaktadır. Polisin vatandaşlara karşı davranışlarını genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.