Emniyet üç yılda 18 bin personeline psikolojik destek verdi

13 Aralık 2012 Perşembe 11:05
Emniyet üç yılda 18 bin personeline psikolojik destek verdi






ANKARA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü, son üç yılda 18 bin 292 personeline psikolojik destek sunduğunu açıkladı. Psikologlar, 2012 yılı içerisinde 13 bin teşkilat mensubuna da bilgilendirme yaptı. Üniversiteler ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak yaklaşık 35 bin personele de 'İntihar ve İntiharı Önleme Eğitimi' verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında çıkan '2000-2012 yılları arasında 600 polisin intihar ettiği, intihar hızının ise yıllık 100 binde 19,6'yı bulduğu' şeklindeki haberler hakkında yazılı açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, tüm dünyada ciddi bir sorun olarak tanımlanan intihar davranışının ruhsal, toplumsal, kültürel, ekonomik nedenleri yanı sıra çalışma şartlarının zorluğu, ağır hastalık ile ailevi sorunlara dayalı aşırı stresten kaynaklandığının birçok akademik çalışma tarafından ortaya konulduğu ifade edildi.

Milletin huzur ve güvenliğini sağlayan teşkilat personeli arasında da zaman zaman intihar vakalarıyla karşılaşıldığının dile getirildiği açıklamada, Son 13 yılda teşkilatımızda 340 intihar vakası meydana gelmiştir. Türk Emniyet Teşkilatı tarafından, bu sorunun çözümü noktasında uzun süredir çok yönlü çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Personel sayısı 13 yıllık süreçte yüzde 46'lık bir artışla 165 bin 306'dan 242 bin 327'ye yükselirken Teşkilatımızda, intihar vaka sayısı yılda 41'den 24'e kadar düşmüştür. Diğer bir ifadeyle, 100 binde 24,8'den, 9,9'a kadar gerilemiştir. Gelişmiş ülke polis teşkilatları incelendiğinde de teşkilatımızda meydana gelen intihar olaylarının nispeten daha düşük olduğu görülmektedir. Örneğin, ABD'de 2009 yılında meydana gelen polis intihar vakası 100 binde 17, aynı oran 1998-2011 tarihleri arasında Fransa´da yıllık ortalama 100 binde 35 olarak gerçekleşmiştir. denildi.

35 BİN PERSONEL İNTİHAR KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLDİ

Teşkilatta her bir personele büyük önem ve değer verildiği kaydedilen açıklamada, bu tür üzücü olayların yaşanmaması için Emniyet Genel Müdürlüğünde 1997 yılında Personel Sorunları Büro Amirliği olarak kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimleri tarafından 2009 yılında 4 bin 541, 2010 yılında 5 bin 891 ve 2011 yılında 7 bin 860 personel ve yakınlarına psikolojik destek hizmeti verildiği dile getirildi. Konu hakkında farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan 'Psikolojik Destek Hizmetleri' kitapçığı ve 22 farklı afişin teşkilattaki tüm birimlere gönderildiği belirtildi.

Teşkilatda görevli psikologlara aile ve bütçe yönetimi hakkında eğiticilerin eğitimi almaları sağlandığı ve psikologların bu konularda 2012 yılı içerisinde 13 bin teşkilat mensubuna bilgilendirme yaptığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: Üniversiteler ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak yaklaşık 35 bin personelimize 'İntihar ve İntiharı Önleme Eğitimi' verilmiştir. Personel arasında olumlu iş ilişkileri ve motivasyonun geliştirilmesi amacıyla 10 binden fazla yönetici sınıfı personele eğitimler verilmiştir. Ayrıca, personelimizin yaşadığı sorunları en üst makamlara doğrudan iletebilmelerini amaçlayan Personel Görüş Günleri düzenli olarak devam ettirilmektedir. Bu uygulama ile her yıl ortalama 7 bin 500 personelin sorunları en üst düzeyde çözülmeye çalışılmaktadır. Tüm bu çalışmalara rağmen intihar vakaları meydana gelmesi durumunda ise Personel Dairesi Başkanlığımızca uzman personelin katılımıyla oluşturulan heyet tarafından, ilgililerle görüşülerek, personeli intihara sürükleyen sebeplerin neler olduğu belirlenmeye çalışılmakta ve intiharın önlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.