Emniyet'ten sahte e-posta uyarısı

16 Ekim 2012 Salı 20:48
Emniyet'ten sahte e-posta uyarısı






ANKARA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Bilişim Suçlarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı, 'BSM' adı kullanılarak sahte e-postaların gönderilmesi üzerine vatandaşları uyardı.

BSM'nin adı kullanılarak gönderilen e-postaların Kimden kısmında T.C Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçları Daire Başkanlığı, Kime kısmında bilisim@egm.gov.tr, Konu kısmında ise yasadışı sitelerde kumar oynandığına ilişkin bir soruşturma içeriği şeklinde ibarelerin bulunduğunun belirtildiği açıklamada, Ayrıca ek bölümünde zararlı yazılım içeren dokümanların yer aldığı tespit edilmiştir. BSM tarafından internet kullanıcılarına kesinlikle e-posta gönderilmemiştir. Vatandaşlarımızın, bir mağduriyete yol açmaması için söz konusu e-posta veya benzeri şüpheli e-postaları açmamaları, açmışlarsa da bilgisayarlarını zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs taramasından geçirmeleri, gerekirse yeniden kurmaları hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur. denildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.