En başarılı 53 öğrenciye 22'şer bin dolar para ödülü

08 Temmuz 2011 Cuma 17:31
En başarılı 53 öğrenciye 22'şer bin dolar para ödülü







Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'un 12. sınıf bitirme imtihanlarında en yüksek notu alan 53 öğrencinin her birini 22 bin 224 dolar ile ödüllendirdiği bildirildi. Şeyh Muhammed ayrıca üniversite ve iki yıllık yüksek okullarda okuyan en iyi 20 öğrenciye burs bağlanması talimatı verdi.

Bu arada BAE Eğitim Bakanı Humeyd El Kutami de Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde yapılan törende, ülkenin farklı yerlerinden gelen başarılı öğrencilere sertifika ve dizüstü bilgisayar gibi çeşitli hediyeler verildi. El Kutami, eğitime ve gençlerin kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çabalarından dolayı ülke yönetimine teşekkürlerini sundu. Milli eğitim bakanı, en çalışkan öğrencileri motive etmesinden dolayı da Şeyh Muhammed'e teşekkürü borç bildiklerini söyledi.

Ülke genelinde yapılan imtihan sonuçları geçen ayın sonunda ilan edilmişti. En başarılı öğrencilerin hem fen hem sosyal bilimlerde ülkedeki 10 eğitim bölgesinden seçildiği ve engelli öğrenciler ile yetişkin okullarına gidenlerin de ödüllendirildiği kaydedildi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.