En güzel pastayı yapmak için yarıştılar

15 Aralık 2012 Cumartesi 17:17
En güzel pastayı yapmak için yarıştılar






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (GAMEK) tarafından düzenlenen yaş pasta yarışmasına katılan Gaziantepliler, en güzel yaş pastayı yapmak için birbirleriyle yarıştı. Yarışmada dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi.

1. GAMEK Yaş Pasta Yarışması, Samanyolu TV´de yayınlanan 'Yeşil Elma'nın sunucusu Oktay Aymelek'in de katılımıyla yapıldı. Toplam 60 kişinin katıldığı yaş pasta yapma yarışmasına katılanlar, birbirinden ilginç ve güzel pastaları sergilemek içir kıyasıya bir mücadeleye girdi. Yarışmada, bayanların yanı sıra erkek katılımcılar da yer aldı. Jüri üyeleri birbirinden güzel pastaları seçmede oldukça zorlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 100 binin üzerinde kişiye GAMEK´te kurs verdiklerini ve meslek kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Güzelbey, Baklavası ile ünlü olan Gaziantep´te bugün de Oktay Usta´nın katılımıyla pasta yarışması düzenledik. Biz insanların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu insanlarımızın hünerlerini ortaya koymasını istiyoruz. Gaziantep´te yapılan tüm yemekler ve pastaların hepsi de birbirlerinde güzel olur. Onun için jüri üyelerimizin işleri zor. Allah yardımcıları olsun. Buradaki tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. dedi.

GAMEK bünyesinde bir aşçılık okulunun bulunduğunu ve burada çok hünerli aşçıların yetiştiğini ifade eden Güzelbey, bu kursların yanında değişik meslek kursları ile vatandaşlara meslek öğrettiklerini kaydetti.

Yeşil Elma´nın ünlü sunucusu Oktay Aymelek de Gaziantep´te olmaktan mutlu olduğunu ve baklavanın yanında bir pasta yarışmasının ev kadınlarını cesaretlendirdiğini belirtti. Yarışma esnasında seyirciler arasında 'parmak böreği sarma' yarışması da düzenleyen Aymelek, en çok börek saran kadına mutfak merdanesi hediye etti. Seyirciler arasında çekiliş de yapan Aymelek, şanslı izleyicilere çeşitli hediyeler verdi.

GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar ise birincisini yaptıkları yaş pasta yarışmasını bundan böyle geleneksel hale getireceklerini söyledi. Gaziantep´in baklavaları ve tatlıları ile ünlü olduğunu belirten Dündar, pasta olarak bir gelişim sağlanamadığını ifade etti. Gaziantep´teki kadın ve erkek herkesin serbest dalda bu yarışmaya katıldığını vurgulayan Dündar, birinci olan yarışmacıya tam altın, ikinci olana yarım altın ve üçüncü olan yarışmacıya çeyrek altın verdiklerini kaydetti.

Yarışmada Oktay Aymelek´in yanı sıra Gaziantep Üniversitesi´nden öğretim görevlisi Hüseyin Altınel, İlkay Gökpınarlı, Yazar Özden Özsabuncuoğlu, Ferhat Şahin jüri üyeliği yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.