Enerji Bakanı: Doğalgaz sorunu yok, talepler hemen karşılanabilir

13 Aralık 2012 Perşembe 14:09
Enerji Bakanı: Doğalgaz sorunu yok, talepler hemen karşılanabilir






İSTANBUL (CİHAN)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz terariki ile ilgili bir sorunun olmadığını, sanayiciden gelen talepleri hemen karşılayabileceklerini dile getirdi. Yıldız, Varsa kontrat yapacaklar müsteşarımızın da içinde bulunduğu heyetten temen edebilir. dedi.

Türkiye İşadamlari ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından tertip edilen 2. Türk-Alman Enerji Forumu´na katılan Enerji Bakanı Yıldız, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Gaz tüketen sanayicilerin planlarını yapamadıklarını iddia ederek Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)'na başvurduklarının aktarması üzerine Yıldız, Doğalgaz ile ilgili Ocak ayının arefesindeyiz. Bu nedenle geçenlerde sanayicilerle bir araya geldik. Dün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK ile BOTAŞ tarafı sanayiciyi dinledi. Gaza gerek duyan firmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile BOTAŞ'a başvursun. Şu an gaz ile ilgili sorun yok, talebi olan varsa karşılayabiliriz. Varsa kontrat yapacaklar müsteşarımızın da içinde bulunduğu heyetten temin edebilirler. Talebi olan varsa rahatça gelebilir. ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Yıldız, kaçak petrol denetimleri ve EPDK'nın yeni yapısı ilgili bir soruya, EPDK için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya geldik. Burada kaçak önlemlerinde bizim rollerimiz ve görev dağılımımızı belirliyoruz. EPDK ve genel müdürlükler arasında görev dağılımının kısmen ele alma ihtiyacı doğdu. Onun için böyle bir yapılanmaya gidiyoruz. karşılığını verdi.

2. Türk-Alman Enerji Forumu ile ilgili soruları da Yıldız, şöyle cevapladı:

Bu forum yeni yatırımlara imkan tanıyacak. Getirileri muhakkak olacak. Onun için ben, uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyorum. Bakın yenilenebilir enerji kaynakları oranımız şu an yüzde 25-26 dır. Yüzde 30 hedefi hakikate uygun, bu oranı aşabiliriz de. Yine unutmamak gerekiyor; Avrupa Birliği ülkelerinin 2 katından daha fazla yenilenebilir kaynaklarımız var. Bütün bunlar Türkiye'nin enerji yatırımları adına ne denli çekici olduğunu ortaya koyuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, CHP´nin; bor tuzlarını arama ve yönetme ile ilgili kendisi hakkında verdiği gensorunun reddedildiğinin belirtilmesi üzerine şunları söyledi:

Dayanağı olmayan bir şekilde, hukuka aykırı bir şekilde hakkımda gensoru verildi. Bunu saygılıyız ancak CHP'li 130 vekilden 30'nun katıldığı bir gensoru olmaz. Madem gensoru veriyorsunuz, o halde toplantıya gelin. Toplantıya da gelmediler. Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler. Hukuka uygun da vermiyorlarsa ardında dursunlar. Konu ile ilgili olarak yargı kararları ve temyiz kararları net. Buna rağmen mahkeme kararlarını okumadan yazmadan, değerlendirmeden belli evrakları TBMM'ye getirmek çok doğru değil. Ama CHP'nin kendi içinde bu anlamda önemli bir faaliyetin olduğunu gördüm.

Gazetecilerin, Turgut Özal'ın adli tıp raporu ile ilgili yorumlarınız nedir? sorusu üzerine de Yıldız, İlgili arkadaşlarımız bu konuda yeterli açıklamalarda bulunuyorlar. demekle yetindi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.