Engellilerin yararına seferber olan esnaf mavi kapak kutuları koydu

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:51
Engellilerin yararına seferber olan esnaf mavi kapak kutuları koydu






KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı mavi kapak projesi tüm hızıyla devam ediyor. Engellilere umut olan projeye esnaflar da destek veriyor. Esnaflar, dükkan önlerinde sokağa koydukları kutularla, kapak toplayıp bir engellinin tekerlekli sandalye ihtiyacına ortak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Projenin başladığı günden bu yana toplanan 20 ton kapak ile 147 engelliye sandalye alındı.

Türkiye'de hayırseverliğiyle ön plana çıkan Kayseri halkı, bu kez mavi kapak projesiyle gönülleri fethediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı projede adeta vatandaş mavi kapak toplama yarışına girdi. Bu yarış kent merkezindeki sokak aydınlatmalarına kadar yansıdı. Esnaflar, dükkan önlerindeki ya da merkezi yerlerdeki sokak aydınlatmalarına koydukları kutularla mavi kapak toplamaya başladı. Kentin birçok yerine asılan kutulara, gelip geçenler mavi kapak atarak, engellilere yardımcı olmaya çalışıyor.

Esnaf Mustafa Selvi, engellilere yardımcı olabilmek için böyle bir uygulamaya yaptıklarını söyledi. Selvi, İnsanlar pet şişelerini atıyorlardı. Biz de kapaklarının zayi olması için kutular, asarak insanların mavi kapaklarını bu kutulara atmasını istedik dedi.

18 AYDA 147 SANDALYE

18 ay önce başlayan projede, bugüne kadar 20 ton kapak toplandı. Bu toplanan kapaklar ise 147 sandalyeye dönüştü. Öte yandan toplanan 2 ton kapak ise ağaca dönüştü. İl Milli Eğitim Çevre Koordinasyon merkezi tarafından 2 ton kapak paraya çevrilerek, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü'nün hesabına 2 bin 130 lira aktardı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.