Erdoğan: Allah onları ıslah etsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18. muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, “Rejimin ve onu destekleyen Rusya’nın bombaladığı yerleşim alanlarında sürekli çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani masum insanlar hayatlarını kaybediyor. Rusya, yüzde 10 itibarıyla DAİŞ’i bombalarken, yüzde 90 itibarıyla Lazkiye’nin kuzeyindeki Türkmen köylerini vuruyor." dedi.

06 Ocak 2016 Çarşamba 16:47
Erdoğan: Allah onları ıslah etsin






Erdoğan: Müslümanları böyle bir zilletle karşı karşıya getirenleri Allah ıslah etsin 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18. muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, “Rejimin ve onu destekleyen Rusya’nın bombaladığı yerleşim alanlarında sürekli çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani masum insanlar hayatlarını kaybediyor. Rusya, yüzde 10 itibarıyla DAİŞ’i bombalarken, yüzde 90 itibarıyla Lazkiye’nin kuzeyindeki Türkmen köylerini vuruyor." dedi.

18. muhtarlar toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündemi şöyleydi:

"Bombardımanlar sonucu yıkılan evler, fırınlar, okullar, tahrip olan altyapı yüzünden insanlar sefalete mahkum ediliyor. Akdeniz’in ve Ege’nin soğuk sularında hayatını kaybeden masumların haberleri günlük hayatımızın adeta bir parçası haline dönüştü. Avrupa’da dövülen, itilen, kakılan, kovulan mültecilerin dramları artık dikkatleri çekmiyor ama ülkemizde hamdolsun biz bunlara müsaade etmiyoruz. Acı ve ölüm istisna olmaktan çıkıp rutin hale gelerek insanlığın yüreğini her gün biraz daha nasırlaştırıyor. Diğer taraftan mezhep fitnesi bir kez daha İslam dünyasını sarsıyor. Müslümanları karşı karşıya getiriyor. Bunu bir üst akıl aslında idare ediyor. Bunu, bilmemiz lazım. Mesele, İslam dünyasında bir mezhep çatışması olsun ve İslam dünyası kendi içinde paramparça olsun. Suriye, Irak, Yemen, Lübnan yaşanan görüntülerin gerisindeki sebeplerin mezhep fitnesi olduğunu biliyoruz. Biz, Peygamber Efendimizin tüm sahabelerine ve Ehli Beyt’e aynı derecede saygı duyan, hepsini aynı sevgiyle bağrına basan bir anlayışa sahibiz. Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Ömer’in tahkirine asla razı olmayız, bizde böyle bir şey yok, tersine de asla rıza göstermeyiz. Mezhep görüntüsü altında sergilenen tavırların gerisinde bölgesel iktidar inşa etme çabası olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Suudi Arabistanın büyükelçiliğinin roketatarlarla yakılması, aynı şekilde İran’daki Suudi Arabistan’ın büyükelçiliğinin yakılıp yıkılması asla uluslararası münasebetler açısından kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Biz bunu tasvip etmiyoruz demek o ülkenin yönetimlerini de kurtarmaz. Niye? Sen gerekli tedbirleri aldın mı acaba? Atılmış bir adım vardır, 47 kişi idama mahkum edilmiştir. Türkiye’de bir idam müessesi yok, doğrudur veya yanlıştır, ayrı bir mesele ama Suudi Arabistan’da bu müessese var, İran’da da bu müessese var. Amerika’da, Rusya’da, Çin’de var, buralarda hala idam çalışıyor. Buralarda yapılan idamlar noktasında ses soluk çıkmıyor ama şu anda Suudi Arabistan’da atılan bir iç hukuk meselesidir bana göre, almıştır böyle bir kararı, bunlardan 46’sı Sünni’dir, El-Kaide ile bağlantılı olduğu için idam edilmişlerdir. Bir tanesi de Şian, bunun kararı da daha önceden verilmiştir. Bunun adımına bu şekilde Suudi Arabistan atmıştır. Bunların kararıdır. Tasvip edip etmemek ayrı bir konu. Mısır’da bini aşkın insan hakkında idam kararı verildi. Neredesin, niye bunlarla ilgili konuşmuyorsunuz? Hele hele bunlardan birisi de Mursi’dir. Mursi ki yüzde 52 oyuyla işbaşına gelmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan bir insan idama mahkum edilmiştir. Bir terörist miydi o? Değildi. Bir darbe, darbeyi yapan kim? Sayın Mursi’nin Milli Savunma Bakanı olan bir general. Kime yapıyor bunu? Kendi Cumhurbaşkanına. Buna yönelik tüm dünyanın sesi çıktı mı, bir şey söylediler mi? Tek konuşan biz olduk, niye çünkü adaletle hükmetmek bizim görevimiz onun için. İslam’ı ve Müslümanları böyle bir zilletle karşı karşıya getirenleri Allah ıslah etsin diyoruz” dedi.

Suriye‘de 400 bin insan öldürüldüğünü belirten Erdoğan, “Buna sessiz kalanlar bakıyorsunuz şimdi bir kişinin idamı ile ilgili her tarafı ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Niye oraya sesiniz çıkmıyor? 400 bin insan öldürülüyor. Her türlü oraya örtülü örtüsüz destekler veriyorsunuz. Para, silah her şeyi veriyorsunuz, kime? Katil Esed’e. Hiçbir zaman kendinizi kurtaramaz, aklayamazsınız. Bu gerçeği görmek gerek. 2016 yılında başta Suriye olmak üzere Müslümanların acı, gözyaşı ve kan içinde yaşadıkları tüm coğrafyaya barış, huzur, istikrar gelmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 06.01.2016 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.