Erdoğan: Bütün halkı meydanlara sokaklara bekliyorum

Darbe girişimi sonrası binlerce kişi AK Parti il Başkanlığı önünde toplanıyor. AK Parti İstanbul il Başkanı Selim Temurci bina önünde gelen vatandaşların beklediğini söyledi.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 00:17
Erdoğan: Bütün halkı meydanlara sokaklara bekliyorum






Erdoğan: Bütün halkı meydanlara sokaklara bekliyorum


Ankara'da askeri darbe girişimi sonrası ilk açıklamayı gece yarısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bunun da üstesinden geleceğiz' dedi.. Marmaris'te Grand Yazıcı Mares Otel'de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız" dedi.

Halkımız meydanlara çağırıyorum. Herkesi şehirlerin meydanlarına hava limanlarına davet ediyorum, bende bu gece onların arasında olacağım.

Askerler kuleleri işgal etmiş, bütün bunlara gereği yapılacak, yargı şu anda gerekli adımları attı, emniyet teşkilatımız gerekeni yapıyor, ben buradan silahlı kuvvetlerine sesleniyorum, onların da dik durmasını istiyorum, bunlar gelip gecici, bunlara haddini hep beraber en kısa zamanda bildireceğiz.

Tüm siyasi partilerin liderlerine de çağırıyorum, demokrasiye inananlar olarak bu adımı atmalıyız, gerekirse parlamentonun da bu adıma karşı Gazi Mustafa Kemal döneminde olduğu gibi adım atmalı.





TARİH BOYUNCA BAŞARILI OLAMADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbecilerin er ya da geç hesap vereceklerini belirterek 'Tarih boyunca başarılı alamadılar, bunda da başarılı olamayacaklardır' dedi.

İçişleri Bakanı Ela: Paralelci bir grup subay darbe girişiminde bulundu. Kuvvet Komutanlarımızın bunlarla bir ilgisi yok. Halkımız meydanlara çıksın, belli yerlerde bunların girişimlerine engel olacak girişimler yapılıyor...

AK PARTİ İSTANBUL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE TOPLANTI

Darbe girişimi sonrası binlerce kişi AK Parti il Başkanlığı önünde toplanıyor. AK Parti İstanbul il Başkanı Selim Temurci bina önünde gelen vatandaşların beklediğini söyledi. Selim Temurci açıklamasında 200 kadar askerin il binasına geldiğini onlara 3. Ordu Komuta'nın nerede olduğunu, Genelkurmay Başkanı'nın nerede olduğuna yönelik sorulara cevap veremediğini söyledi.

Bu arada AK Partili gençler Anadolu yakasında Kısıklı'da, Avrupa yakasında ise Ak Parti il başkanlığı önünde buluşmaya başladı.

 
Son Güncelleme: 16.07.2016 00:41
Anahtar Kelimeler:
Askeri Darbe Girişimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.