Erdoğan'ın gardiyanıydı|Necmi Polat vefat etti

Başbakan Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle aldığı hapis cezasının yakın tanığı Pınarhisar Gardiyanı vefat etti

11 Ağustos 2014 Pazartesi 15:25
Erdoğan'ın gardiyanıydı|Necmi Polat vefat etti






Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi Gardiyan'ı Necmi Polat kalp krizinden vefat etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bir döneme tanıklık eden Pınarhisar Cezaevi Baş gardiyanlarından Necmi Polat vefat etti.
Erdoğan'ın Pınarhisar cezaevi günlerinin yakın tanığı Necmi Polat'ın son olarak TRT'de yayınlanan bir bilgesel için gelen çekim ekibiyle görüştüğü, daha sonra da kalp krizine yenik düştüğü öğrenildi.

Kırklareli'ne bağlı  Pınarhisar Kapalı Cezaevi emekli Baş Gardiyanı Necmi Polat, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle dönemin Diyarbakır DGM'si tarafından 10 ay hapis cezası çarptırıldı.

Erdoğan, cezayı 1999 yılında Kırklareli’nin Pınarhisar Cezaevi’nde 4 ay 10 kalarak çekti. Ceza aldığı dönemde 'Muhtar bile olamaz' denilen Erdoğan, 14 yıl aradan sonra Başbakan olarak ilçeyi ziyaret etmişti.

O GÜNLER İÇİN NE DEMİŞTİ

Merhum Polat o günleri bakın nasıl anlatmıştı.  “Ben Pınarhisar Kapalı Cezaevi’nde Ceza İnfaz Koruma Baş memuru olarak görev yapıyordum. 1999 yılında da saygıdeğer başbakanımızı ilçemizde misafir ettik. Görevim gereği kendisini sık sık görüyordum. Elimizden geldiği kadar kendisiyle ilgilendik. İlçemizin cezaevini seçmesinden dolayı kendisine minnettarız. Gelen ziyaretlere baktığımız zaman görünüyor ki, 10 yıldır ülkemizi yönetiyor. Gelen ziyaretçilerden, konuşulan konulardan daha o yıllarda bir ışık yanıyordu. Hasan Yeşildağ abimizle birlikte kalıyorlardı aynı koğuşta. Cezaevindeki diğer hükümlülerle çok yakın ilgi gösterdi. Gelen ziyaretçilerle ilgileniyordu. 4 ay 10 gün gibi bir süre misafir kaldı cezaevimizde. Çıkış anını da hatırlıyorum. Alışmıştık kendisine. Onu tahliye ederken üzülerek işlemlerini yaptık. Genelde kitap okurdu. Ziyaretçi kabulü vardı. Onun dışında da istirahat ederdi. Ziyaretçilerden fazla vakit bulamazdı. Koğuşunda istirahat ederdi. Birbirinden değerli insanlar ilçemize gelirdi. O'nun sayesinde o değerli şahsiyetlerle tanışma fırsatı buldum. 2009 yılında emekli oldum. Ama halen başbakanımızın hayranıyım. Gelince görüşmek isterim. Kabul ederlerse ilçemize hoş geldin demek isterim.”

Son Güncelleme: 24.02.2020 04:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.