Erdoğan "Rusya İddialarını İspatlasınlar Bir Dakika Durmam."

Bugün öğleden sonra Rus Savunma Bakanlığı tarafından ortaya atılan terör örgütü İŞİD’in kaçak petrol satışına CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ve ailesi tarafından aracılık edildiğini iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok sert yanıt geldi.

02 Aralık 2015 Çarşamba 17:30
Erdoğan






 

      Erdoğan "Rusya İddialarını İspatlasınlar Bir Dakika Durmam."

   Bugün öğleden sonra Rus Savunma Bakanlığı tarafından ortaya atılan terör örgütü İŞİD’in kaçak petrol satışına Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi tarafından aracılık edildiğini iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok sert yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iddialar ile ilgili olarak Katar’da konuştu“Rusya’nın, haklı olduğumuzu tüm dünyanın kabul ettiği bir konuda verdiği orantısız tepkileri üzüntü ile takip ediyoruz. Bu tepkilerin devam etmesi durumunda elbette biz de kendi tedbirlerimizi almak mecburiyetinde kalacağız diyen Erdoğan, Rusya’nın IŞİD petrolü iddiaları için şöyle konuştu “DAİŞ’in petrollerini Türkiye’nin satın aldığını söylemek gibi bir iftirayı Türkiye’ye atma hakkına kimse sahip değildir. Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir.Bu iftirayı atanlar bunu ispat etmek zorundadır. Bunu ispat ettikleri anda ben Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika durmam.Ancak iftirayı atanların da oturdukları koltukta durmamaları gerekir. Dürüst siyaset bunu gerektirir.Çok açık ve net söyledim.

Bu iftirayı atanlar bunu ispat etmek zorundadır. Bunu ispat ettikleri anda ben Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika durmam.”Ancak iftirayı atanların da oturdukları koltukta durmamaları gerekir. Dürüst siyaset bunu gerektirir.Biz birinci deredece petrolü, doğalgazı Rusya’dan sonra İran, Azerbaycan, Kuzey Irak, 6 Cezayir’den alıyoruz.Ancak ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı bir şeyi söyleceğim. Rus vatandaşı olan Suriye’de olan George Haswani DAEŞ’den petrolü alıp satan kişidir."

Son Güncelleme: 02.12.2015 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.