Erdoğan sert konuştu! İleri giderseniz bu sınır kapıları da açılır...

Adalet ve Kadın Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Parlamentosu'nun oylamasına tepki gösterdi.

25 Kasım 2016 Cuma 14:45
Erdoğan sert konuştu! İleri giderseniz bu sınır kapıları da açılır...






Adalet ve Kadın Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Parlamentosu'nun oylamasına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kadın Kongresi'nde konuştu.
Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:
Türkiye'de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyanın değişik yerlerinde bu tür mültecilerin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek midir, sadece Ümran yavrumuzdur? Değil. Çünkü şu anda dünyada milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor, onlara yönelik atılan bir adım var mı? Yok. İşte Afrika. sahra üstü, sahra altı. Milyonlarca orada bebek, kadın yediden yetmişe hepsi çözüm bekliyor, atılan bir adım yok.

Atılan adımı söyleyeyim, 'Türkiye Avrupa Birliğine girsin mi, girmesin mi?' Atılan adım bu, niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor.
Toplanmışlar gelmişler bir araya 30-40 kişi verilen o bildiriye 'Hayır' diyor, 400-500 kişi 'Evet' diyor. Topunuz dese ne yazar? Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, insanlara doğru bakmadınız, Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gelip siz almadınız. Ümran bebekleri siz almadınız, 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz, verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız' demeye başladınız.
Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne de bu millet anlar, bunu da bilesiniz.
Dünya beşten büyüktür. Bunu savunmak lazım ama birilerinden de korkmamak lazım. Biz birilerine hoş görünmek adına zulmü alkışlayamayız. Ana muhalefetin lideri, “Bu bir yaptırımdır. Devamı gelecektir” diyor. Tehdit ediyor ya. Zavallıya bak.
53 yıldır bu ülkeye AB’nin kapısın açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Uyguluyorlarsa ne oldu battık mı bittik mi çöktük mü? Bizi bu yaptırımlar çökertmez. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz yolumuza böyle devam edeceğiz. Unutmayın, batının Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu anda 3 milyon mülteciyi burada barındıran besleyen Türkiye, AB’den destek gelecek diye kapılarımızı açmadık. Niye açtık? O varil bombalarının üzerine yağdığı o insanları biz zalimlerin insafına bırakamazdık .AB’den para gelir mi gelmez mi diye düşünmedik. BM’den gelen para 500 milyon dolar. AB’den şimdiye kadar gelen eğer doğruysa 700 civarında. Peki bizim harcadığımız ne? 15 milyar dolar. Veren el alan elden üstündür.

Son Güncelleme: 25.11.2016 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.