Erdoğan'dan nüfus uyarısı

Erdoğan, nüfus yapısının giderek değiştiğini belirterek "Farkında değiller ama böyle giderse biz de batı ülkelerine benzeyeceğiz" uyarısında bulundu

06 Mart 2015 Cuma 14:46
Erdoğan'dan nüfus uyarısı






Erdoğan'dan nüfus uyarısı

Erdoğan, nüfus yapısının giderek değiştiğini belirterek "Farkında değiller ama böyle giderse biz de batı ülkelerine benzeyeceğiz" uyarısında bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Metal Sendikası kadınlar kurultayına katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin genç nüfusunun azalmakta olduğunu ve eğer böyle giderse ileride Türkiye'nin batının yaşadığı genç nüfus sorununu yaşacağını söyledi.  Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Sığınmacıları gördünüz o ne çiledir. Dün eşim Türkiye'nin en büyük kampı olan Suruç kampına gitti ve akşam bana anlattı. Bunlar bizim için bir gerekliydi. Ey dünya benim ülkeme sığınan 2 milyon insanın hakları konusunda ne yaptınız? Herhangibir destekleri de söz konusu değil. Yanımıza geldiklerinde gerçekten çok başarılısınız. Hadi biraz mali destek verin dediğimizde hiç yanaşmazlar. Bu gerçekler ortada bu bir medeniyet anlayışımız gereği yaptıklarımızdır onun için Türkiye güçlüdür ve büyümeye devam edecektir. Bana göre insana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler katagorisinde görmüyorum büyüklük mağduru sokağa atılmışı sahiplenenlerdir. Evladı, eşi, babasının cesedi üzerine ağlayan kadındır evinden uzakta verilen hayat mücadelesini veren kadındır. Bu kadınların yaşadıklar insanlığın kanayan yaralarıdır.

- Kadının önce yaşama hakkına saygı duyulmalı ve kadının sürdürdüğü mücadeleye saygı duymayan kusura bakmasın ama boş konuşuyor. Endişe duyan bir kadına siz kadınlar gününü anlatamazsınız o kadın kendisine çiçek verilmesini istamiyor her şeyden önce barış huzur ve yaşam hakkına saygı duyulmasını istiyor.

- Mısır'da haklarını ararken ekin gibi biçilen kadınalara gözünü kapatanların kadın kelimesini dahi anmaya hakkı yoktur. Birbirlerinden yaratılış bakımından çok farklı olan kadın ve erkeği aynı yarışa sokmak kadının hakkını korumak aslağa değildir. Kadını Allah'ın bir emaneti olarak görmek bu kadına karşı ayrımcılık değil kadını baş tacı etmek kadını yüceltmektir. Ayakları altına cennet serilen kadına vurgu yapmak ayrımcılık değil. Ben anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Anacığım ayağını çekerdi ben zorla öperdim derdimki benden cennetin kokusunu mu esirgiyorsun.

- Batı'da kadının insan olup olmadığı tartışılırken bizim inancımız kadını öldürmeyi men etmiştir. Kadınlara ayrımcılık yapmayanlar cennetle müjdelenmiştir. Töre cinayetleri oalrak adalandırılan sorun sadece kadınlar ile ilgili değil bu ad altında çok sayıda sapkın uygulama var. Özgecan cinayeti bunlardan birisi ama bunun üzerinden bir inancın toptan itham edilmesi doğru değil.

- Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sancılı dönemlerin başında yine kadınlar geliyor. Balkan savaşları, gerektiğinde cephane taşıyarak bu yükü omuzlamıştır. Bu ülkenin meclisinde sadece başörtüsülü olduğu için Merve hanıma yapmadıkları kaldı hatta vatandaşlıktan çıkarıldı. Öğrenciler okullara alınmadı benim çocuklarım bu ülkede okuyamadı. Biz kızlarımız okusun dediğimizde bizim kızlarımızı cebren okuldan attılar. Erkek ve belli kalıpta kadınlar kamuda çalışıyor da neden diğerleri çalışamıyor benim ülkemde neden olmuyor. Şair ne güzel demiş öz ülkende garipsin öz ülkende parya. Başı açık başı kapalı ne fark eder hepsi bizim evladımız. Yılarca bunu yaptılar.

- Bir Gezi olayları yaşadık bir genç kadın bir anne bir grubun Kabataş'ta bir grubun tacizine maruz kaldı kimse o taciz edenlerin peşine düşmedi ama kadının üzerine ahlaksızca gittiler. Hatta bu hanımefendi ile ilgili yazı yazan dört tane kadın yazara yapmadıkları kalmadı sosyal medyada yapmadıkları kalmadı. Hani tacizde esas kadının ifadesiydi.

Kadınların sosyal haklarının kısıtlanmasına asla izin vermeyiz. Kariyer yapmak isteyen kadının da iş yeri açıp çalışmak isteyen kadının da yanındayız. Bununla ilgili bir çok çalışma yaptık, halen de yapılması gerekenler elbette var. kadınların şu an ki iş hayatı eskisiyle mukayese edilmeyecek kadar iyi durumdadır. Bugün eğitim konusunda kadın-erkek ayrımı konusunda bir durumun kalmadığını görüyoruz. Aileler kız çocuklarının okumasına artık çok daha fazla destek veriyor. Kız çocuklarının okuması için artık daha fazla destek veriyoruz. Kadınlar iş hayatımda pozitif ayrımcılık yapılıyor. Kamuya personel alımı durumunda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın işçi çalıştıran iş yerlerine maddi destekte bulunuyoruz.

Bugün bakıyorsunuz çevrenize artık bir çocuk iki çocuk. Bu durum ülkemizin için ciddi bir sorun. Güçlü milletler güçlü ailelerle kurulur. Ailelerdeki çocuk sayısının elbette farklı sebepleri var. Sizlerden rica ediyorum Bu konuda lütfen hassas olun. Batı artık yaşlı bir nüfus biz de şuanda ki gibi gidersek batı gibi olacağız. Çocuk hiç bir şeye mani değildir. çocuk Rızkıyla gelir bunu bilin. Ben hep en az üç çocuk tavsiyesinde bulunduğumda bunu dalgaya alıyorlar. Onlar tehlikenin farkında değil. Eğer olay paraysa zenginlere bakın genelde hep bir çocuğu iki çocuğu var.

 
Son Güncelleme: 06.03.2015 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.