Ergani'de şehit düşen polisin 20 gün sonra düğünü olacaktı

Ergani'de bir ihbar üzerine gidilen evden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit edilen polis memuru Salih Aksu'nun 20 gün sonra düğünü olacaktı.

22 Temmuz 2016 Cuma 14:24
Ergani'de şehit düşen polisin 20 gün sonra düğünü olacaktı






Ergani'de şehit düşen polisin 20 gün sonra düğünü olacaktı

Ergani'de bir ihbar üzerine gidilen evden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit edilen polis memuru Salih Aksu'nun 20 gün sonra düğünü olacaktı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde polisin ihbar üzerine gittiği evden uzun namlulu silahla ateş açıldı. İlk ateş sonucu 3 polis şehit oldu. Sabaha kadar süren çatışmada 6 yıl hapis yatıp çıkan PKK'lı saldırgan Menderes Yıldız öldürüldü. Psikolojk sorunları olduğu belirtilen ağabeyi ise yaralandı.

Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Menekşe Sokak'ta bir evde PKK'lıların bulunduğu ihbarı üzerine saat 02.00 sıralarında bölgeye gitti.

Polislerin kapısını çaldığı evden ateş açıldı. Saldırıda polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Bölgeye zırhlı araçlarla özel harekat polisleri sevk edildi.

Çatışmaya jandarma özel harekât ile komandolar da destek verdi. Bombalı tuzak olabileceği ihtimalini değerlendirerek temkinli davranan güvenlik güçleri yaklaşık 7 saat süren çatışmada PKK'lı terörist Menderes Yıldız'ı öldürdü.

Çatışma nedeniyle evde çıkan yangını itfaiye söndürdü. Teröristin psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen kardeşi ise yaralandı.

Menderes Yıldız'ın daha önce PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ve bir operasyonda yakalanarak 7 yıl 6 ay hapis yattığı, çıktıktan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden ihale alan ilaçlama firmasında çalıştığı öğrenildi.

Yıldız'ın geçen yıl da pompalı tüfekle kaymakamlık binasına kadar havaya ateş ederek gittiği ortaya çıktı. Şehit polislerin cenazeleri Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

İSTANBUL'DA EV TUTMUŞTU

Özel Harekat Şubesi'nde görevli şehit polis Engin Yılmaz'ın, Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde oturan ailesine acı haber verildi. Yılmaz'ın yakınlarını arayıp "Diyarbakır'da işim bitti. İstanbul'da ev tuttum, 1 ay sonra geleceğim" dediği belirtildi.

20 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

26 yaşındaki polis memuru Salih Aksu'nun şehit olduğu haberi, Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'ndeki baba evine ateş düşürdü. Şehit Aksu'nun 20 gün sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

BABA CAN: GÖREVİNİ YAPTI

3 çocuk babası Özel Harekat polisi Ahmet Can'ın (45) Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yaşayan babası İsmail ve annesi Zeynep Can acı haberle gözyaşına boğuldu. Baba İsmail Can, "Kocaeli'ndeydi, geçici görevle Diyarbakır'a gitti. Görevini yaptı. En son dün akşam, annesiyle telefonda görüşmüş. ‘Gelen telefonlara itibar etmeyin' demiş" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.