Ergenekon Davası sil baştan: Yargıtay'dan flaş karar

Yargıtay Ergenekon davasında delillerin toplanmasında hukuka aykırılık gördü ve hükmü usul yönünden bozdu. Cumhuriyet tarihinin en tartışmalı davalarından biri olarak bilinen Ergenekon için yeni süreç başlamış oldu...

21 Nisan 2016 Perşembe 10:37
Ergenekon Davası sil baştan: Yargıtay'dan flaş karar






Ergenekon Davası sil baştan: Yargıtay'dan flaş karar




Yargıtay, Ergenekon Davası'nda yerel mahkemenin kararını usulden bozdu. Yargıtay Ergenekon davasında delillerin toplanmasında hukuka aykırılık gördü ve hükmü usul yönünden bozdu. Cumhuriyet tarihinin en tartışmalı davalarından biri olarak bilinen Ergenekon için yeni süreç başlamış oldu...

Temyiz kararında, Danıştay saldırısı davası ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un davasının ayrılmasını istedi.

Kararda, "Ergenekon örgütünün nerede, ne zaman kurulduğu ispatlanamamıştır" denildi.

ERGENEKON'DA KARAR GÜNÜ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davasında sona gelindi. Ümraniye'deki bir gecekonduda 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon davası, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetinin son sözü söylemesiyle 9 yıl sonra karara bağlanmış olacak.



AYRINTILAR GELİYOR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.