Ermeni ordusu adeta çöktü, 100'den fazla ölü bırakarak kaçtılar

Azerbaycan Ermenistan savaşında Ermeni ordusu adeta çöktü. 100'den fazla ölü bırakarak kaçan Ermeni birliklerinden iki yerleşim birimi kurtarıldı.

03 Nisan 2016 Pazar 17:23






Ermeni ordusu adeta çöktü, 100'den fazla ölü bırakarak kaçtılar

Karabağ'da son durum, Dağlık Karabağ'da işgal altındaki topraklarda son üç gündür saldırılarını sürdüren Ermenistan ordusu, ağır kayıplar vererek kaçtı. En az 17 tankı imha edilen Ermeni ordusu kaçarken geride 100'den fazla ölü bıraktı. Büyük bir zafer kazandıklarını söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, operasyonda görev alan birlikleri kutladı. Aliyev Azerbaycan'ın savaştan değil, barıştan yana olduğunu belirterek 'İşgal sona erene kadar sınırda tüm birlikleri savaş pozisyonunda hazır bekleyecek' dedi.

Azerbaycan Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Aliyev, "Cephe hattında yürüttüğümüz operasyonda büyük bir zafer elde ettik" dedi.

ANS TV İMHA EDİLEN ERMENİ TANKLARININ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Bu arada ANS TV ekibi Azerbaycan ordusu tarafından imha edilen tankları ekrana getirdi. Azerbaycan askerleri tarafından vurulan tank ile birlikte iki adet zırhlı araçlar vuruldu. ANS muhabiri Vahid Mustafayev tarafından aktarılan haberlere göre çatışmalar sırasında yıllar sonra kurtarılan toprakların görüntüsü ekranlara getirildi.

Öte yandan Qafqazinfo'nun haberine göre uzun süredir Ermenistan ordusunun denetimi altında bulunan stratejik öneme sahip Lala Tepe de dün meydana gelen çatışmaların ardından geri alındı,


"100 ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜ"

Aliyev, "Dün yeniden başlayan çatışmalarda 100'den fazla Ermenistan askeri öldü, 100'ü aşkın asker de yaralandı" diye konuştu

Ermenistan'ın barış istemediğini sözlerine ekleyen Aliyev, 20 yılı aşkın süredir devam eden sorunda, Erivan'ın çözüme yaklaşıldığı dönemlerde her zaman provokasyona başvurduğunu söyledi.

Aliyev, ABD'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi'nden Azerbaycan'a döner dönmez Güvenlik Konseyi'ni toplamıştı.

TEK TARAFLI ATEŞKES İLANI

Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin ateşkesin yeninden sağlanması çağrılarına yanıt olarak Azerbaycan'ın saldırıları durdurduğunu, ancak Ermenistan'ın çağrılara uymayarak ateşe devam ettiğini açıkladı.

 
Son Güncelleme: 03.04.2016 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail ulu 2016-04-03 18:23:45

artık yeter ermeni işgalciler topraklarımızdan defolup gitsin sayın aliyev türk milleti yediden yetmişe kahraman türk ordusu nerede harp ediyorsa oradadır. türkün toprağına göz dikenlere gereken cevabı verin. bir daha türk milletinin değil toprağı dağındaki ağacın dalına bile göz dikemesin düşman. ermeniler yıllardır bütün dünyayı sahte bir soykırım yalanıyla kandırıyor onların barış masallarına inanmayın..

Avatar
bursa emniyet mehmet 2016-04-03 18:25:19

ermeni işgalciler azerbaycan topraklarından defolup gidene kadar bu harekat durmasın dualarımız kardeşlerimizle beraber azerbaycan kahraman türk ordusunun askerlerine selam olsun