Eroğlu'nun müzakerelerde takvim şartı Rum basınında

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:49
Eroğlu'nun müzakerelerde takvim şartı Rum basınında






LEFKOŞA (CİHAN)- Rum tarafı Troyka'yla imzalayacağı memoranduma ve başkanlık seçimlerine odaklanmışken Kıbrıs Türk tarafının, müzakerelerin yeniden başlaması konusunda hazırlıklar yaptığı bildirildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen bir davette yaptığı konuşmayı; Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs müzakerelerinin, Rum başkanlık seçimlerinin ardından Mart 2013'te yeniden başlaması için prosedürün, takvimin değişmesini ve bunun sonucunda hakemliği şart koştuğu şeklinde yorumladı.

Fileleftheros Ankara Yeni Sahne İstiyor... Türklerin Şartları; Prosedürde Değişiklik, Takvim ve Hakemlik... Eroğlu Mart İtibarıyla Sayfayı Çeviriyoruz Diyor başlıklı haberinde, Lefkoşa memorandum ve başkanlık seçimleri ışığı altında kendine başka öncelikler belirlemişken Türk tarafı perde gerisinde hareket ediyor ve yeni olgular şekillendirmeye çalışıyor. ifadesini kullandı.

Gazete diplomatik kaynaklara dayanarak Türk tarafının çeşitli temaslarında, bugüne kadar yürütülen müzakerelerin sonuç vermediği ve ilânihaye devam edemeyeceği tezini öne çıkararak müzakerelerin yeniden başlaması konusunda bir formül ileri götürmekte olduğunu yazdı.

Müzakere prosedürünün verimsiz olduğu gerçeğini kimsenin inkâr edemeyeceğinin de altını çizen gazete, Türk tarafının maksimalist tezler öne sürdüğünü ve muhtemel uzlaşı köprülerini de uçurduğunu iddia etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.