Erzincan Belediyesi, engellilerin eve kapanma dönemini bitirdi

13 Aralık 2012 Perşembe 11:04
Erzincan Belediyesi, engellilerin eve kapanma dönemini bitirdi






ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan Belediyesi, 'Engellilere engel yok projesi' kapsamında engellilere özel asansörlü araç tahsis etti. Gün içerisinde belediye ile irtibata geçen engelliler, evlerinden özel şoför ve araçla alınan engelliler günlük ihtiyaçların bu araç sayesinde çok rahatlıkla giderebiliyor. Özel mekanizmaya sahip araca tekerlekli sandalye ile de çok rahatlıkla binilebiliyor.

ENGELLİLERE ÖRNEK HİZMET

Erzincan şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabaşı beldesi Mimar Sinan Mahallesi'nde ikamet eden 27 yaşındaki yürüme engelli Selçuk Metin, `Engellilere Engel Yok´ projesinden istifade ediyor. Kenan ve Semra Metin çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan ve 2007 yılında geçirdiği motosiklet kazası ile yürüme yeteneğini kaybeden Selçuk Metin, şehir merkezinde bir işi olduğu zaman Erzincan Belediyesi'ni arayarak, bu araçtan faydalanmak istediğini belirtiyor. Belediye ile yaptığı görüşmeler neticesinde evinden alınan Selçuk Metin, kültür merkezinde engelliler için düzenlenen programa katılabiliyor. Belediyeye proje sebebiyle teşekkür eden ve diğer şehirlerde de bu tarz çalışmaların olmasını isteyen Selçuk Metin, Erzincan Belediyesi'nin engelli vatandaşların ihtiyacını gidermesi için yapmış olduğu çalışmadan dolmayı teşekkür ederiz. Engelli vatandaşlarımız merkeze gidebilecekleri yerlere bu araçla gidebilecektir. Bu aracı benim gibi engellilere tahsis etti. Bu çalışma çok güzel oldu. Bu araçla artık engelli vatandaşlarımız gidecektir. Özel tertibat sayesinde tekerlekli sandalye araca bindiriliyor ve istediğimiz yere götürüyorlar. dedi.

ENGELLİLERİN HAYATIN İÇERİSİNDE YER ALMALARINA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise sosyal destek programlarından Kalkınma Bakanlığı'nın açmış olduğu fasıllardan birinden yararlanmak üzere bir proje geliştirdik ve `Engellilere Engel Yok´ adı altında iddialı bir söylemle yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi: Bu hizmet aracı içerisine donatılmış olan asansörle birlikte kendi ihtiyacını ulaşım noktasında göremeyen engelli kardeşlerimizi, bulundukları nokta neresi olursa olsun, ister köy, ister belde, ister şehir merkezi, 'Alo 153' ya da diğer iletişim numaralarından bize yapacağı başvuruya istinaden her hangi bir yere ulaşmak istiyorsa, bu yer hastanede olsa, bir bankada olsa, sosyal bir etkinliğe katılım noktasında bir ulaşım talebi de olsa, bunu değerlendirmek suretiyle, program dahilinde kendisine dönüyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatın içerisinde daha fala yer almasına zemin hazırlamış oluyoruz. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.