Erzincan'da `Engelliye Doğru Yaklaşım´ eğitimi verildi

14 Aralık 2012 Cuma 13:07
Erzincan'da `Engelliye Doğru Yaklaşım´ eğitimi verildi






ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan´da ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik, `Ülkem İçin Engel Tanımıyorum´ projesi kapsamında `Engelliye Doğru Yaklaşım´ eğitimi verildi.

Koç Holding ile Alternatif Yaşam Derneği´nin (AYDER) işbirliğinde hazırlanan `Ülkem İçin Engel Tanımıyorum´ Projesi´nin 2012 yılı Erzincan eğitimi verildi. Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, KOÇ Holding yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Engelliliğe Doru Yaklaşım Eğitiminin amacı; görme, işitsel, fiziksel ve konuşma engelliler ile algılama ve öğrenme güçlüğü olan bireyler e farklı özel hassasiyetleri olan bireylere, engellilik durumları ile ilgili doğru yaklaşım stratejilerini içeriyor.

Proje hakkında bilgi veren Koç Holding `Ülkem İçin´ Gönüllü Elçisi Murat Yurt, organizasyonda gerçekleşen eğitimin ilk aşamasında engellilik kavramının tüm bilinmeyenlerini ortaya koldu. Engelliler Federasyonu Erzincan Temsilcisi Yusuf Özarslan konuşmasında, engellilere karşı neler yapılması konusunda insanların gerekli eğitimler alarak, kendilerini bu alanda geliştirmeleri gerektiğini ve engellilere nasıl yaklaşmaları hususunda bilgi verdi.

Erzincan´da engellilere yönelik olarak belediye kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yüksel Çakır, il genelinde Valilik ile birlikte koordineli çalışma yapılarak, engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması için önemli adımlar atıldığını söyledi. Başkan çakır, daha sonra belediyenin engelliler ile alakalı yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Türkiye´de 8.5 milyonluk bir kitlenin engelli olduğunu ve bu rakamın Avrupa´da bazı ülkelerin nüfusundan da fazla olduğunu ifade eden Vali Selman Yenigün, Biz öylesine büyük bir rakamda bulunan vatandaşlarımıza yapmamız gereken boynumuzun borcu olan hizmetlerden söz ediyoruz. Yasal gereklerden söz ediyoruz. Bu miktar gerçekten her geçen gün artabilir de... Çünkü her zaman ifade edebiliyoruz, herkes ama herkes bir engelli adayıdır. Dolayısıyla hepimize düşen birinci görev bu engelli insanlarımızın önündeki engelleri tamamen ortadan kaldırmaktır. Hedefimiz bu olmalıdır. Erzincan´da bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarımız Erzincanlı tüm vatandaşlarımızda aynı hassasiyet ve bu çaba içerisinde kendine şiar edinmiş olarak görüyoruz. Engellilere yönelik yapılan çalışmaları hakikaten takdire şayan bir düzeye geldiğini söyleyebiliriz. şeklinde açıklamada bulundu.

Programda daha sonra katılımcılara KOÇ Holding yetkilileri tarafından, `Engelliye Doğru Yaklaşım´ eğitimleri verildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.