Erzincanlı bayanlar yöresel yemekler üzerine eğitim aldı

13 Aralık 2012 Perşembe 14:06
Erzincanlı bayanlar yöresel yemekler üzerine eğitim aldı






ERZİNCAN (CİHAN)- Sosyal Destek Programı(SODES) kapmasında Erzincan Valiliği'nin koordinasyonunda ve Çukurkuyu Belediyesi tarafından hayata geçirilen `Evimiz Gibi İş Yerimiz Olsun´ projesi tamamlandı. Proje kapsamında, Çukurkuyu beldesinde ikamet eden 40 bayan, yöresel yemekler üzerine eğitim aldı. Başarılı kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Çukurkuyu Belediyesi Terzibaba Kültür Evinde düzenlenen `Evimiz Gibi İş Yerimiz Olsun´ projesinin kapanış törenine Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Çukurkuyu Belediye Başkanı Adnan Delikanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve kursiyerler katıldı.

76 bin 104 TL bütçeli `Evimiz Gibi İş Yerimiz Olsun´ projesine belde de yaşayan kadınlar büyük ilgi gösterirken, müracaat eden kadınlardan sadece 40 tanesi projeden faydalandı. 10 hafta süren `Evimiz Gibi İş Yerimiz Olsun´ projesinde, kadınlara usta öğretici nezaretinde, yöresel yemeklerin pişirilmesi konusunda 10 hafta uygulamalı ve pratik eğitim verildi. Ev hanımlarının hayata atılmalarına katkı sağlamak, ev hanımları ve genç kızların var olan bilgi ve becerilerini geliştirmek, daha donanımlı hale gelmesinin amaçlandığı projede, başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.

Projenin belde kadınlarına yönelik faydalı olduğunu dile getiren Çukurkuyu Belediye Başkanı Adnan Delikanlıoğlu, Beldemizde ki bayanlara yönelik bir proje yapılarak kurs düzenlendi. Bu kursa beldemizde 137 bayan müracaat etti. Ancak bu bayanlardan sadece 40 kişiye kurs verildi. Bunları kura çekerek belirledik. Kursiyerlere önce uygulama, daha sonra da pratik eğitim verildi. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü de eğitici hoca nezaretinde çalışmalar yapıldı. Burada yöresel yemeklerin yapımı ve bunların bir birlerine ikramı oldu. Başarılı bir kurs dönemi geçirilmiştir. açıklamasında bulundu.

ERZİNCANLILAR SODES PROJELERİNİ BENİMSEDİ
Erzincanlıların SODES projelerine ilgilerinin her geçen yıl arttığını ve bu projelerin benimsendiğini ifade eden Vali Selman Yenigün, SODES projelerimiz her zaman ifade ediyoruz. Erzincanlı vatandaşlarımız bu projeleri ve programları son derece benimsemişlerdir. İlimizin hemen hemen her köşesinde, sosyal destek projesi kapsamında yapılan çalışmalar çok güzel eserler ortaya getiriyor. Özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik birbirinden değerli, birbirinden yararlı projeler üretildi bu ilde. Yine bizim son derece önem verdiğimiz hanımlarımıza yönelik faaliyetler ve çalışmalarla birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Bunlardan bir tanesi de Çukurkuyu beldesinde yapıldı. Tamamen hanımlarımızın ilgili ve becerilerini arttırmak, onlara girişimci ruhu vermeye yönelik, onların bir yandan bilgilerini arttırırken, diğer yandan da istihdam imkanı yaracak olan böyle bir projeyi Çukurkuyu belediyesi, Valilik koordinasyonu ile yapmıştır. Erzincan´da 3 yıl içerisinde 158 adet proje yapılmıştır. Buda önemli bir rakamdır. Erzincanlılar bu projeleri yeteri kadar benimsemiştir açıklamasında bulundu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.