Erzurum'da 58 köy yolu kar nedeniyle kapalı

11 Aralık 2012 Salı 12:19
Erzurum'da 58 köy yolu kar nedeniyle kapalı






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum'da 58 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kriz Merkezi'ne bağlı ekipler son 5 günde 6'sı doğum olmak üzere 24 hastayı kar üstü araçlarla köy ve mezralardan alarak hastanelere taşıdı.

Balkanlar üzerinden gelen ve yurdu etkisi altına alan soğuk ve karlı hava Erzurum'da da etkisini sürdürüyor. Kar nedeniyle Erzurum'un Horasan ilçesinde 30, Karaçoban 15, Köprüköy 3, Pasinler 4 ve Pazaryolu 4 ve Yakutiye'de 2 olmak üzere toplam 58 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri bağlı köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Bazı bölgelerde ise yol açma çalışmalarının başlatılması için etkili olan tipinin dinmesinin beklendiği belirtildi. Köprüköy'de bir köye tipi nedeniyle enerji nakil hatlarında yaşanan sorun nedeniyle elektrik verilemiyor. İl Kriz Merkezi'ne bağlı ekipler kar ve tipi nedeniyle köy ve mezralarında mahsur kalan 6'sı doğum, 3'ü çocuk olmak üzere toplam 24 hastayı kar üstü, paletli ambulans ve helikopter ambulansla kurtardı. Kurtarılan hastalar ilçe ve il merkezindeki hastanelerde tedavi altına alındı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Erzurum'da gece en düşük hava sıcaklığının eksi 12 derece olarak ölçüldüğünü açıkladı. Gündüz beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise 0 derece. İl merkezinde kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı. Palandöken'in yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçüldü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.