Erzurum'da tehdit ve şantaj iddiasına 6 gözaldı

18 Ekim 2012 Perşembe 01:46
Erzurum'da tehdit ve şantaj iddiasına 6 gözaldı







Erzurum'da tehdit ve şantajla menfaat temin ettikleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazetecilerin de olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, tehdit ve şantajla menfaat temin ettikleri ileri sürülen kişilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda A.K., E.Y., R.D., Y.A., K.K., ve D.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 4'ünün gazeteci olduğu öğrenildi.

Zanlıların sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Erzurum'da yayın yapan Palandöken Gazetesi internet sitesi gözaltı sayısının 16 olduğunu iddia etti. Operasyon sonrası çok sayıda Erzurumlu işadamı ve yöneticinin mağdur sıfatıyla ifadesine başvurulduğu bildiriliyor. Erzurum internet medyası olayı tehditçi tetikçi gazetecilere operasyon başlığıyla duyururken, suçlamaların içeriğiyle ilgili bilgi verilmiyor..

OLAYIN İÇİNDE KIŞ OLİMPİYATLARI MI VAR?

Dün Erzurum'da yapılan operasyonun işaret fişeği geçtiğimiz yılın şubat ayında atılmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Zekai Kaya'nın şehirde düzenlenen Uluslararası Kış Olimpiyatları için yaptırılan tesislerle ilgili iddiaları soruşturulken 700 milyon lirayı bulan ihalelerde devleti milyonlarca lira zarara uğratıldı ortaya çıkarılmıştı.

HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ile gazeteciler S.Ş., E.Y. ile R.D, Cumhuriyet Savcılığında 2011 Kış Oyunları Kooridanötürü Bekir Korkmaz'in şikayeti üzerine ifade verdi. MHP İl Başkanı Kaya ile gazeteci Şener serbest bırakılırken, iki gazeteci tutuklanma istemiyle mahkemeye gönderilmişti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.