Erzurumlu: Türkiye sahalarını kaybetmekle karşı karşıya

11 Aralık 2012 Salı 20:55
Erzurumlu: Türkiye sahalarını kaybetmekle karşı karşıya






AMASYA (CİHAN)- Türk Ocakları Samsun Şubesi Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, Türkiye´nin 21. yüzyılda asırlardan beri hâkimiyetini sürdürdüğü sahalarını kaybetmekle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kenan Erzurumlu, Amasya´nın Merzifon ilçesi Ülkü Ocağı´nda düzenlenen '21.Yüzyılda Türkiye´nin Geleceği' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Erzurumlu, Tarihin ve coğrafyanın bahşettiği olağanüstü imkânlara rağmen, Türkiye bölgesel güç olma şansını kaybederken, uluslararası oyunların sonucunda orta doğunun jandarması rolüyle iktifa etmek zorunda kalmıştır. Kırmızı çizgilerimizin kaybolduğu, medeniyetler çatışmasında figüran rolüne razı olduğumuz ve yeni Amerikan yüzyılında ABD´nin sözde müttefiki gerçekte uydusu konumuna sokulduğumuz acı tabloda geleceğimizin giderek karanlıklaştığı gerçeğini reddetmek mümkün değildir. Ekonomi, askeri ve siyasi güç olarak etkimizin korunabilmesi için, milli kadroların gelişmesi ve yetiştirilmesi şarttır. Türkiye´nin geleceği için `hayır´ diyebilen milli kadrolara ihtiyaç vardır. dedi.

Ülkü Ocaklarının Türk gençliğine yatırım yaptığını ifade eden Merzifon Ülkü Ocağı Başkanı Mustafa Kablan ise gençlerin eğitimine önem verdiklerini kaydetti. Kablan, şöyle devam etti: Yarınımızın teminatı sevgili gençlerimizin hayata hazırlanmasında Ülkü Ocakları olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Ülkü Ocakları olarak büyük Türk milletinin geleceği olan Türk gençliğine yatırım yapıyoruz. İçinde taşıdığı potansiyel ile geleceğin Türkiye´sini inşa edebilme sürecine katkı sağlamayı kendine vazife bilen Ülkü Ocakları, başta Türk Milleti olmak üzere tüm gençliğe hizmet etme gayesiyle hareket etmektedir. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.