Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne yeni ünite yapılıyor

14 Aralık 2012 Cuma 13:07
Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne yeni ünite yapılıyor






TRABZON (CİHAN)- Trabzon Belediyesi, Esiroğlu beldesinde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde ileride olabilecek kapasite artışının rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla, yen ozonlama ve havalandırma tesisi yapıyor. 2013 yılı içerisinde tamamlanması planlanan ek tesislerin belediyeye maliyetinin ise 4 milyon 490 bin lira olacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, içme suyu artıma tesislerine ek olarak ozonlama ve havalandırma ünitelerinin yapımına başladıklarını ifade etti. Şehrin altyapısını geliştirmek ve yenilemek için projeler hazırladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Trabzon'da yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarımız sürüyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Kentin tümünün yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması çalışmalarını etap etap yapacağız. Bu proje ile birlikte yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale getirilmesi sağlanmış olacak. dedi.

Trabzon´un içme suyu şebekesinin en son 40 yıl önce yenilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu proje çalışmaları son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirterek, kentin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.