Eski MİT mensubu Mahir Kaynak: Kuzey Irak'a kara operasyonu da düzenlenecek

23 Ağustos 2011 Salı 12:20
Eski MİT mensubu Mahir Kaynak: Kuzey Irak'a kara operasyonu da düzenlenecek






OHAL'i gereksiz gördüğünü açıklayan Kaynak, "Terörle mücadele yapılırken halka hiçbir şekilde eziyet edilmemelidir ve vatandaşlar baskı altına alınmamalıdır." diye konuştu.  
Mahir Kaynak, terörle mücadelede yapılan hava ve kara harekatlarının Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi açısından bir sıkıntı oluşturmayacağını belirtti. Kaynak, "Halk o zaman şunu anlar. 'Devlet bize düşman değil, biz geçmişte öyle zannettik' der. Terörle mücadele devam ederken halka  yönelik şefkat orada önemli, çok iyi etki yapar." dedi.  
Son saldırıların ardından gündeme gelen ve bölgede yeniden OHAL'in geleceğine dair eleştireleri değerlendiren Kaynak şöyle konuştu: "OHAL'i gereksiz görüyorum. Bugüne kadar terörle mücadele ediyoruz diye gittiler oradaki masum halka eziyet ettiler. O yüzden karşı taraf bu kadar güçlendi. PKK'yı güçlendiren biziz. Onlar güçlenmedi. OHAL süreci ve o dönemde PKK ile mücadele yapıyoruz diye halka yapılan eziyet ve işkencelerdir."  
Terör örgütü PKK'nın bir araç olarak kullanıldığını vurgulayan Kaynak, Hakkari Çukurca'da yaşanan son saldırının Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahale etmesi için yapıldığını öne sürdü. Kaynak, "Terör örgütü bir takım siyasi amaçlara ulaşmak için başkaları tarafından kullanılan bir araçtır. Hiçbir zaman bunlar karar verdi, bunlar şunu yapıyor demedim. Arkasındaki güç şöyle istiyor, bizi şuraya gönderiyor dedim. Bu saldırı kararını da örgüt vermiş olamaz. Bizim önümüzü açtılar ve gerekçe verdiler. Bu gerekçeyle biz Kuzey Irak'a müdahale ettik." ifadelerini kullandı.  
Hava harekatlarının son derece başarılı olduğuna dikkat çeken Kaynak, önümüzdeki günlerde de kara harekatının başlayacağını belirtti. Siyasi açıdan kara harekatının gerekli olduğunu vurgulayan Kaynak, hava operasyonları ile alt yapının hazırlandığını kaydetti.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.