Eski MİT'çi Eymür serbest bırakıldı

01 Aralık 2011 Perşembe 01:02
Eski MİT'çi Eymür serbest bırakıldı








Faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün dün akşam getirildiği Ankara'da ifade verme işlemi tamamlandı. Eymür, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Mehmet Eymür, bugün sabah saat 8.00 sıralarında ise Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirilen Eymür, iki saat polis noktasında bekletildi. Daha sonra Eymür, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e ifade vermek için içeri alındı. Öğle yemeğini savcının odasında yiyen Eymür'ün ifadesi az önce tamamlandı.

Eymür, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Eymür, adliye çıkışı soruları cevapsız bıraktı

Faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür Ankara'da ifade verme işleminin ardından serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e ifade veren Eymür, öğle yemeğini de savcının odasında yemişti.

Eymür, işlemlerin ardından adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Yurt dışına çıkış yasağı

Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, yaklaşık 6 saat sorguladığı Eymür hakkında, adli kontrol hükümleri uyarınca yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, talep doğrultusunda karar vererek, Eymür'e yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Savcı tarafından serbest bırakılmasının ardından, beraberindekilerle birlikte özel bir otomobille adliyeden ayrılan Eymür, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Dışarıda protesto

MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür Ankara Adliyesi'nde savcıya ifade verdiği sırada, kendisini 12 Eylül mağduru ve Alevi olarak tanıtan bir kişi, Eymür'ü protesto etmek istedi. Elinde döviz bulunan protestocuyu, polis adliye kapısından uzaklaştırdı.

Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür Ankara Adliyesi'nde ifade verdiği sırada, bir kişi kendisini protesto etmek istedi. Adliyenin yan kapısında kendisini 12 Eylül mağduru ve Alevi olarak tanıtan bir kişi, elindeki dövizlerle içeride ifade veren Eymür'ü protesto etmek istedi. Sivil bir polis, protestocunun yanına gelerek onu uzaklaştırmak istedi. Protestocunun uzaklaşmadığını gören sivil polis, telsiz ile anons geçerek protestocunun yanından uzaklaştı.

Eymür'ü protesto eden vatandaşın elindeki dövizlerde: "Mit'in mezhepçilik uzmanı Mehmet Eymür burada... 'Alevi hoş- Bektaşi Boş' dernekleri nerede? Dersim'de Bingöl'de Elazığ'da Sünni/Şafii Kürt Yeşil'i kullanan Mehmet Eymür değil miydi? Neredesin 'derin Alevi'ler?" ile "Sayın Savcı Hakan Yüksel Kurtuluş Savaşı'nın Raporunun yazılamayan sansürlenen 12. sayfasında neler vardı? Mehmet Eymür'e lütfen sor..." yazılıydı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.