Eskişehir ve Bilecik 4.2 depremle sallandı

Eskişehir Bilecik il sınırlarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem geniş bir alanda hissedildi. Saat 11.00'de meydana gelen depremin merkez üssü İnhisar.

01 Ocak 2016 Cuma 11:58
Eskişehir ve Bilecik 4.2 depremle sallandı






Eskişehir ve Bilecik'te deprem: İnhisar'daki depremin şiddeti 4.2


Eskişehir'de meydana gelen deprem büyük korkuya neden oldu. Depremin Merkes üssü Mihalgazi İlçesi'ne daha yakın olan Bilecik'e bağlı İnhisar olduğu bildirildi. 
Yerin 5. KM altında oluşan deprem çok sayıda yerleşim biriminde hissedildi.

Depremle ilgili Kandilli Rasathanesi ile Başbakanlık  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerinin birbirleriyle çeliştiği görüldü. AFAD depremin merkez üssü için Eskişehir, Kandilli ise Bilecik açıklaması yaptı. Her iki kurumun da depremin büyüklüğü hakkında yaptığı açıklamalar da farklı.

Bogaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre deprem saat 11.11 sıralarında meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremi ilk olarak 4.1 olarak duyurdu. Eskişehnir açıkları olarak ilan edilen depremin merkez üssünün Eskişehir Bilecik sınırında Tozman İnhhisar olduğu açıklandı.

Mihalgazi, Toprak, Yarımca, Yukarıçayırlı, Cumhuriyet, Beyyayla, Tuzaklı, Bayat, Mayıslar, Yenipazar, Yukarıkınık gibi yerleşim birimlerinde vatandaşlar sarsıntının ardından bir süre dışarıda bekledi..
Son Güncelleme: 01.01.2016 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.