Et Balık Kurumu, Yozgat adını marka haline getirecek

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:46
Et Balık Kurumu, Yozgat adını marka haline getirecek






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat´ta daha önce belediye bünyesinde özel bir şirket tarafından çalıştırılırken devletin Et Balık Kurumu Et Kombinası´na devrettiği tesislerde Yozgat markası ile Türkiye´nin en lezzetli kavurmaları üretiliyor.

Et Balık Kurumu Et Kombinası´nda üretilmeye başlayan Yozgat kavurma ortalama bir kilogram etten oluşuyor. Tanesi ağırlığına göre ortalama 25-30 liradan satışa sunulan Yozgat kavurmanın kısa bir süre önce üretilmesine rağmen yoğun bir ilgi gördüğü belirtildi. Et Balık Kurumu'nun şehir merkezinde satış mağazasındaki reyonlarda yerini alan Yozgat kavurmanın üretimine geçen yıl Nisan ayında başlandı.
Yozgat´ta Tarım ve Hayvancılığın önemli geçim kaynağı olması Et Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası için önemli bir potansiyel sağlıyor. Kentin tarım ve hayvancılığına farklı bir potansiyel kazandıran kombinada günde 100 büyükbaş, 300 de küçükbaş hayvan kesilerek Et Balık Kurumu´nun değişik illerde bulunan mağazalarına gönderiliyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Et ve Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası Tesisleri'nde incelemelerde bulunarak, Et ve Balık Kurumu Yozgat Et Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz´den üretim hakkında bilgi aldı. Soğuk hava deposu, 2 bin hayvan kapasiteli padoklar, sosyal tesisler, arıtma tesisi ve kesimhanede incelemelerde bulunarak yatırımları yerinde gören Vali Abdulkadir Yazıcı, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, özel bir şirket tarafından bir süre işletildikten sonra kapatılan Et Entegre Tesisi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Et Balık Kurumu'na devredildiğini hatırlattı. Bölge hayvancılığının gelişmesi ve dolayısıyla çiftçinin gelir düzeyinin artması bakımından Yozgat Et Kombinası'nın oldukça önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Vali Abdulkadir Yazıcı, Şu anda kombinada günde yaklaşık 100 adet büyükbaş, 300 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılmaktadır. Yozgat Et Kombinası'nın modernleşmesi ve kapasitesinin artırılması için planlanan 17 milyon liralık yatırımın da tamamlanmasıyla kombinamızda günde 300 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan kesilerek, et üretilecek. dedi.

Yozgat kavurmasının da marka olma yolunda hızla ilerlemesi gerektiğini belirten Vali Abdulkadir Yazıcı Günde yaklaşık 800 kilo ile 1 ton arasında kavurma üretiyoruz. Bu kavurmaları Et ve Balık Kurumu'nun ülke genelinde bulunan tüm satış mağazalarında bulmak mümkün. Temizliği ve güvenirliği ile Et ve Balık Kurumu'nun ürünlerini tercih eden vatandaşlarımız Yozgat kavurmasına da çok rağbet gösteriyorlar. Ürünlerimizi Yozgat veya Bozok adı altında markalaştırmamız gerekiyor. Bu ilimizin de tanıtımına hizmet edecektir. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.