Eurocup Son 16'da Galatasaray Medical Park'ın rakipleri belli oldu

13 Aralık 2012 Perşembe 10:41
Eurocup Son 16'da Galatasaray Medical Park'ın rakipleri belli oldu






İSTANBUL (CİHAN)- Galatasaray Medical Park'ın Eurocup normal sezon E Grubu'nu dört galibiyet ve iki yenilgi ile ikinci bitirmesinin ardından son 16'da yer alacağı grup ve rakipler de kesinleşti.

Sarı - kırmızılı ekip son 16 turunda L Grubu'na düşerken F Grubu'nu birinci sırada bitiren Unics Kazan (Rusya), H Grubu'nu birinci sırada bitiren Crvena Zvezda Diva (Adriyatik) ve G Grubunu ikinci sırada bitiren Ratiopharm Ulm (Almanya) ile eşleşti.

Dört grupta dört takımın mücadele edeceği son 16 aşaması 9 Ocak'ta başlayıp 20 Şubat'ta sona erecek ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Son 16 turunda her takım normal sezon gruplarında olduğu gibi iç saha ve deplasman olmak üzere toplam altı maç oynayacak.

Çeyrek final ve yarı final turu iç saha ve deplasman olmak üzere iki maç üzerinden eliminasyon sistemiyle gerçekleşecek. Çeyrek final turu 6-13 Mart 2013 ve yarı final turu 20-27 Mart 2013 tarihleri arasında oynanacak. Final ise tek maç üzerinden 13 Nisan 2013'te gerçekleşecek ve kazanan takım Turkish Airlines Euroleague organizasyonuna doğrudan katılım hakkı kazanacak.

Son 16 maç programının daha sonra Eurocup tarafından açıklanması bekleniyor. Sarı - kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada rakipler ve geçmiş başarıları hakkında ise şu bilgiler verildi:

Unics Kazan (Rusya)
Geçtiğimiz sezon Galatasaray Medical Park'ın da olduğu Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda yer alan Rusya ekibi sarı - kırmızılı ekibi her iki maçta da yenmeyi başarmıştı. 27 Ekim'de İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Henry Domercant'ın son saniyelerdeki üçlüğüyle 64-68 kazanan konuk ekip 1 Aralık'ta Rusya'da da 72-61'lik skorla kazanmasını bilmişti.

Sezona Euroleague ön elemesine katılarak başlayan ancak ikinci turda Le Mans Sarthe Basket'e 78-86 kaybederek Eurocup'ta devam eden Unics Kazan normal sezonda F Grubu'nu beş galibiyet ve bir yenilgi ile lider tamamladı. Grubun beşinci maçında Stelmet Zielona Gora'ya 76-91 kaybeden Rusya temsilcisi Panionios BC ve Telenet Oostende'yi ise ikişer kez mağlup etmeyi başardı.

Antrenörlüğünü Sırp koç Aco Petrovic'in yaptığı Unics Kazan'da Yunan pivot Vougioukas Eurocup'taki altı maç sonunda 16,5 sayı, 6 ribaund ort. ile oynarken forvet Chuck Eidson 14,3 sayı, 4,3 ribaund ve 4,2 asist ile çok yönlü bir katkı verdi. Tanıdık isimlerden Terrell Lyday 10,8 sayı, yalnızca bir maça çıkabilen Mike Wilkinson 16 sayı ve Mira Chatman 9,8 sayı kaydetti. Yunanlı uzun Kostas Kaimakoglou 17 sayı, 5,5 ribaund ile oynarken Vladimir Veremenko da 8,5 sayı, 4,7 ribaund ort. yakaladı. Unics Kazan 2011 senesinde Eurocup'ı müzesine götürmüştü.

Sezon öncesi Kazan ile iki kez karşı karşıya gelen sarı - kırmızılı ekip 28 Ağustos'ta İtalya'da oynadığı maçı 62-89 kaybederken Antalya'da düzenlenen Rixos Cup ikinci maçında 14 Eylül'de 70-55'lik skorla rakibini mağlup etmişti.

Crvena Zvezda Diva (Adriyatik)
Kızılyıldız olarak da bilinen Sırbistan temsilcisini Vlada Vukoicic çalıştırıyor. Eurocup normal sezonunda H Grubu'nda yer alan Crvena Zvezda beş galibiyet ve bir yenilgi ile grubunu lider tamamladı. Son hafta Cajasol Seville'ya 70-76 kaybeden Adriyatik temsilcisinde Efes Pilsen'den hatırladığımız şutör guard Igor Rakocevic Eurocup'ta 20,8 sayı ile takımını sırtlıyor.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısı Galatasaray Medical Park forması giyen Boris Savovic 11,6 sayı, 5,6 ribaund içeren bir katkı sunarken Amerikalı forvet Mike Scott 12,4 sayı, Bojan Subotic 11,2 sayı, Amerikalı guard DeMarcus Nelson 10,4 sayı, 4,2 ribaund, 4,6 asist, Amerikalı pivot Elton Brown 12,3 sayı, 6 ribaund ve Sırp pivot Rasko Katic 12,2 sayı, 4,6 ribaund performansları sergiledi.

Galatasaray Medical Park, Belgrad'da katıldığı özel turnuvada 31 Ekim'de Crvena Zvezda ile karşı karşıya gelmiş ve mücadeleyi 70-80'lik skorla galip bitirmişti.

Ratiopharm Ulm (Almanya)
Sezona Euroleague ön elemelerinde başlayan ancak ilk turda Unics Kazan'a elenip Eurocup'ta yoluna devam eden Almanya temsilcisi normal sezonu G Grubu'nu üç galibiyet ve üç yenilgi ikinci sırada bitirdi. Ulm, üçüncü sıradaki Cholet Basket'i ikili averaj ile geçmeyi başarırken Spartak St. Petersburg'a her iki maçta da mağlup olup KK Cibona Zagreb'i iki kez yenmeyi başardı.

Antrenörlüğünü Thorsten Leibenath'in yaptığı Alman ekibinde ABD'li pivot John Bryant Eurocup'ta 15,3 sayı, 8 ribaund ile takımının en etkili ismi konumunda. Amerikalı guard Allan Ray de 18 sayı, 3,3 ribaund ve 2,5 asist ile ona destek verdi. ABD'li forvet Dane Watts 10,8 sayı, 5,4 ribaund, Keaton Nankivil 9,2 sayı üretti.

Eurocup'ta Son 16 grupları da şu şekilde:

I Grubu
BC Budivelnik Kiev - Ukrayna
BC Triumph Lyubertsy - Rusya
KK Buducnost VOLI - Adriyatik
Banvit BK Bandırma - Türkiye

J Grubu
Gescrap Bilbao Basket - İspanya
Valencia Basket - İspanya
CEZ Basketball Nymburk - Çek Cumhuriyeti
VEF Riga - Letonya

K Grubu
PBC Lokomotiv Kuban Krasnodar - Rusya
BC Spartak St. Petersburg - Rusya
Stelmet Zielona Gora - Polonya
Cajasol Seville - İspanya

L Grubu
Unics Kazan - Rusya
Crvena Zvezda Diva Belgrade - Adriyatik
Galatasaray Medical Park - Türkiye
Ratiopharm Ulm - Almanya.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.