Fazıl Say hakim karşısında

18 Ekim 2012 Perşembe 11:02
Fazıl Say hakim karşısında






Piyanist Fazıl Say, bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı ifadelerde dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında bugün hakim karşısına çıktı. Say, suçlamaları reddetti.

Fazıl Say hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Say ve şikayetçi olan müştekiler katıldı. Mahkemeye 2 sayfalık yazılı savunma veren Say, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Müşteki Ali Emre Bukağılı, sanığın hakaret ve sövmeye varan ifadeler kullandığını ileri sürdü. Kendisine sataşmalar olduğunu iddia eden Bukağılı duruşmanın gizli yapılmasını istedi. Ara karar alan mahkeme bu talebi reddetti.

Say'ın yazdığı ifadeleri okuduğunda incindiğini belirten müşteki Turan Gümüş, "Daha sonra haberleri okuduğumda kavga havası olduğu kanaatine vardım." dedi. Müşteki Orkun Şimşek, söz konusu ifadelerin ifade özgürlüğü ile açıklanamayacağını söyledi. 

Müşteki Bukağılı'nın avukatı Ayfer Bayerden, salonda Say'ın yazdığı dava konusu ifadeleri okuyarak, "Bu sözler üç büyük dinin, Hristiyanlığın, İslamiyetin ve Museviliğin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamaktır. Bu sebeple şikayetçiyiz." diye konuştu. 

Say'ın avukatlarından Erkan Bolaç ise sosyal paylaşım sitesinin kamu düzenini bozmaya yönelik bir araç olmadığını savundu. Müştekilerin müdahillik taleplerinin reddedilmesini isteyen Say'ın avukatları, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Kararlarını açıklayan mahkeme, Bukağılı ve Şimşek'in müdahillik taleplerini kabul etti. Mahkeme, söz konusu ifadelerin yazıldığı tarihte müştekilerin sosyal paylaşım sitesinde Say'ın takipçisi olup olmadıkları yönünde belge sunmalarını kararlaştırdı. Say'ın duruşmadan bağışık tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.