Fethiye, 3 yılda 5 ton pil topladı, Bakanlık örnek gösterdi

14 Aralık 2012 Cuma 15:19
Fethiye, 3 yılda 5 ton pil topladı, Bakanlık örnek gösterdi






MUĞLA (CİHAN)- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atık pil toplamada çevreye gösterdiği duyarlılık ve her sene toplanan atık miktarının artması dolayısıyla Fethiye Belediyesi'ni örnek gösterdi. Bakanlık, 2009-2012 yılları arasında 180 adet toplama merkezi kurarak 5 ton 200 kilogram atık pil toplayan belediyeye teşekkür yazısı gönderdi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yapılan protokol kapsamında Fethiye Belediyesi 2009'dan bu yana düzenli olarak atık pil topluyor. Üç yıllık sürede 180 toplama merkezinde 5 tondan fazla atık pil toplayan belediye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da dikkatinden kaçmadı. Bakanlık bu çalışmasından dolayı Fethiye Belediyesi'ni örnek belediye olarak gösterdi.

Fethiye Belediyesi'ne teşekkür yazısı gönderen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her yıl artan atık pil sayısının memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: Belediyenizce Yönetmeliğin 8´inci maddesi gereğince ve TAP ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülen atık pil toplama çalışmalarının daha etkin hale getirilmesi ve yürütülen çalışmaların diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi açısından devam etmesi rica ederiz.

110 FETHİYE STADYUMU BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞI KURTARDIK

Örnek belediye gösterilmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyeni Ali Kıroğlu, 5 ton atık pilin 260 bin adet kalem pile tekabül ettiğini söyledi. Bir adet kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği ve kullanılmaz hale getirdiğini hatırlatan Kıroğlu, Bu rakamlar düşünüldüğünde toplamda bir milyon 40 bin metrekare toprağı ki bu 110 adet Fethiye şehir stadyumuna denk gelir, kurtardık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aldığımız yazı tüm Fethiyelilerin emeklerinin karşılığıdır. TAP ile birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucunda her sene artırarak topladığımız pillerin Bakanlık tarafından fark edilmesi sevindirici bir durum. Belediyemizin çevre belediyeler arasında örnek gösterilmesi çevre konusunda iyi bir yolda olduğumuzun göstergesidir. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.