FETÖ'nün flaş belleği için 11 yıl sonra adım atıldı..

TSK içinde FETÖ'cü yapılanmanın kripto elemanlarının içinde yer aldığı flaş bellek konusunda savcılığın yürüttüğü öperasyonda önemli gelişme.

11 Mayıs 2018 Cuma 08:49
FETÖ'nün flaş belleği için 11 yıl sonra adım atıldı..






FETÖ'nün flaş belleği için 11 yıl sonra adım atıldı..

Türkiye'yi iç savaşın eşiğine sürükleyen FETÖ'cü yapılanmanın en önemli bilgilerinin içinde yer aldığı ünlü flaş bellek ile ilgili işlem 11 yıl sonra nihayet yapıldı. CHP Milletvekili Tuncay Özkan'a gazetecilik yaptığı dönemde ulaştırılan flaş belleğin serüveni 2006 yılında başladı.

11 Aralık 2006'da İzmir'de FETÖ üyesi bir kişi tarafından düşürülen flaş bellek, dönemin Genelkurmay Başkanına, ardından da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na kadar ulaştırıldığı kaydedildi. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı olan Akın Öztürk tarafından örtbas edilen olaydan sonra flaş belleğin de imha edildiği belirlendi. 
FETÖ'nün TSK'ya kurduğu Ergenekon kumpası sırasında Tuncay Özkan ile yakınlarına yönelik aramalarda örgütün savcısı Zekeriya Öz ve Ali Fuat Yılmazer'in ısrarla bu flaş belleğin bir kopyasını aradığı daha sonra ortaya çıktı. 

Adil Öksüz'ün 'Tüm emeklerimiz boşa gitti' diyerek uğruna ağladığı flaş bellek içinde TSK içindeki FETÖ'cü yapılanma ile subaylar için yapılan fişleme deşifre oldu.


O FLAŞ BELLEKTE NELER VARDI?


'TSK içindeki subaylar 'Alevi', 'Kürt', 'Solcu', 'Pornocu' diye dörde ayrılmış.

1- Alevi Subaylar fişlenmiş.

2- Hilmi Özkök dahil Genelkurmay Başkanı olacak 86 generalin aileleri tek tek incelenmiş.

3- Kızlardan katalog yapılıp evlenecek subaylara gönderilmiş.

4- İşin en can alıcı noktası ise 'TSK içindeki FETÖ'cü subaylar fişlenmiş.'"


İLK KEZ DÜĞMEYE ÖNCEKİ GÜN BASILDI


Tam 11 yıl sonra İzmir Cumhuriyet Başsavclığı harekete geçerek, Türkiye'nin bir dönemini kaosa sürükleyen FETÖ'cü yapılanmanın kripto elemanları için operasyon düzenlendi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın TSK'ya teslim ettiği flaş belleğin içindeki bilgilerden hareketle, aralarında İzmir'in de bulunduğu 15 ilde, 91'i açığa alınmış muvazzaf asker olmak üzere 96 şüphelinin gözaltına alınması için operasyon yapıldı. 87 şüpheli gözaltına alındı.

FLAŞ BELLEK İÇİNDE YER ALAN FETÖ'CÜLER

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu koordinesinde İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. Çalışmada, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2017'nin temmuz ayında savcılığa teslim edilen flaş bellek incelemeye alındı.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre çalışmalar sonucu, FETÖ üyelerince oluşturulan dijital materyal içerisinde örgüt üyesi oldukları yönünde haklarında kayıt bilgisi bulunan ve HTS çalışmasında ankesör ve kontörlü telefonlardan sivil örgüt üyeleri tarafından aranma kayıtları olan halen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 1 albay, 1 binbaşı, 5 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 80 astsubay olmak üzere 91 asker ile 5 sivil örgüt üyesi hakkında gözaltı kararı verildi.

'FİŞLEME' DE ÇIKTI

15 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın yapıldı. Operasyonda 91'i açığa alınmış 96 şüpheliden 87'si yakalandı. 9 kişi ise aranıyor. İzmir KOM tarafından incelenen ve FETÖ üyelerince oluşturulan flash belleğin içeriğinde Hava Kuvvetleri mensubu çok sayıda subay/astsubay hakkında "özel hayat bilgisi, etnik kimliği, mezhebi, ideolojik düşüncesi" hakkında fişleme bilgilerinin olduğu belirtildi. Yine aynı dijital materyal içinde örgüt üyesi oldukları yönünde haklarında, "himmet verme durumu, sohbet grubu, sorumlu abisi" şeklinde kayıt bilgisi bulunduğu bildirildi.

ÖZKAN, BAŞBUĞ'A TESLİM ETMİŞTİ

Operasyonun, 11 Aralık 2006'da İzmir'de FETÖ'ye mensup olduğu düşünülen bir kişinin belediye otobüsünde düşürdüğü flash belleğin içeriğinden hareketle yapıldığı öğrenildi. Flash belleğin Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2017 Temmuz ayında savcılığa teslim edildiği ve bunun üzerine İzmir KOM'un çalışma başlattığı kaydedildi.

Söz konusu flash bellek kimliği belirsiz bir kişi tarafından CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a 2007 yılında teslim edilmiş, Özkan ise dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a verdiğini belirtmişti. Başbuğ ise içeriğin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olması nedeniyle belleğin bu komutanlığa gönderildiğini açıklamıştı.

Flash belleğin hikâyesi, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına ilişkin iddianamede de yer almıştı. İddianamede Adil Öksüz'ün görüştüğü gizli bir tanık flash belleği doğrulamış ve bir arkadaşlarının düşürdüğünü ifade etmişti. Akın Öztürk'ün ise dosyayı kapattığı vurgulanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.