Film festivali Malatya'ya 31.7 milyonluk reklam katkısı yaptı

07 Aralık 2012 Cuma 12:56
Film festivali Malatya'ya 31.7 milyonluk reklam katkısı yaptı






MALATYA (CİHAN)- Bu yıl 3´üncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, her yıl giderek artan büyük katılım ve etkinliklerle, kentte kültürel canlanma sağladığı kadar, ekonomiye de önemli katkıda bulunuyor. Türkiye'nin yeni ama en dinamik kültür-sanat etkinliği olan festival kapsamında gösterilen 144 filmi 11 bin 864 kişi izledi. Medya araçlarında da geniş yer bulan etkinlik kentin tanıtımı adına 31 milyon 700 bin 308 liraya eşdeğer reklam katkısı sağladı.
Malatya Valiliği´nden yapılan açıklamada, valilik koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin destekleri, Manas Akademi'nin ana sponsorluğunda üçüncüsü düzenlenen festivalde bir hafta boyunca 6 salonda, 39 ülkeden 138 yönetmenin 144 filminin gösterildiği belirtildi. Açıklamada, filmleri toplam 11 bin 864 sinemaseverin izlediği ve gösterimlerin yüzde 80'e yakın dolulukla geçtiği belirtildi. Festivalin, sinema ve sanat dünyasının yanı sıra medyadan da büyük ilgi gördüğü dile getirilerek, etkinlikle ilgili 150'ye yakın televizyon, 500'e yakın yazılı basın haberi ve internet sitelerinde yer alan haberlerle bu anlamda rekora imza atıldığı kaydedildi. Festivalin reklam eş değerinin 31 milyon 700 bin 308 liraya ulaştığı belirtilen açıklamada, ''Malatya Uluslararası Film Festivali oluşturduğu marka değeriyle, ulusal ve yerel medyadaki görünürlüğünü artırarak, Malatya'nın tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. Festivalimize destek veren tüm kişi, kurum ve paydaşlarımıza, salonları dolduran Malatya halkına ve sinemaseverlere teşekkür ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.