Fırtına Ege'yi vurdu; Bodrum'da uçak, İzmir'de vapur seferleri durdu

Şiddetli fırtına Bodrum'da balıkçı teknelerini batırdı, uçak seferlerini iptal ettirdi. Söke ve Nazilli'de ağaçları deviren fırtına yüzünden İzmir'de arabalı vapur seferleri yapılamadı. Fırtına etkisini Cuma günü de sürdürecek...

25 Ocak 2018 Perşembe 22:20
Fırtına Ege'yi vurdu; Bodrum'da uçak, İzmir'de vapur seferleri durdu






Fırtına Ege'yi vurdu; Bodrum'da uçak, İzmir'de vapur seferleri durdu


İzmir, Muğla ve Aydın'ı etkileyen şiddetli fırtına hava ve deniz ulaşımını vurdu. Ege Bölgesi'ni etkisi altına alan fırtına ulaşımı vurdu. İzmir'de vapur seferleri iptal edilirken, Bodrum'a yapılan uçak seferlerinin çoğu iptal edildi, yolcular perişan oldu...


Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabaha karşı etkisini artıran şiddetli rüzgar nedeniyle asırlık ağaçlar devrildi, balıkçı tekneleri battı.

Bodrum'da dün akşam başlayan rüzgar, sabaha karşı etkisini artırarak fırtınaya dönüştü. Yalıkavak, Gündoğan, Turgutreis ve Göltürkbükü mahallelerinde balıkçı barınağı dışında kalan tekneler battı. Bodrum- Datça ve Bodrum- İstanköy (Kos) seferleri iptal edildi. Özellikle sahil kesimlerinde etkili olan fırtına nedeniyle, Gümüşlük Mahallesi'nde denizin renginin aniden değiştiği görüldü. Masmavi deniz, kahverengiye büründü. Güllük'ten İsrail'e yük götüren kuru yük gemileri, Ortakent-Yahşi ve Bitez koylarına sığınmak zorunda kaldı. Açık denizde saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle dalga yüksekliği 4 metreyi aştı. Fırtınanın iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.

UÇAK FIRTINA NEDENİYLE BODRUM'A İNEMEDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalanıp, Milas-Bodrum Havalimanı'na saat 16.05 sıralarında inmesi beklenen bir havayolları şirketine ait yolcu uçağı, fırtına nedeniyle Milas Bodrum Havalimanı'na inemeyince İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildi.

Uçaktaki yolculardan market işletmecisi, evli 2 çocuk babası Mehmet Gür (45), "Hava şartları nedeniyle uçağımız İzmir'e yönlendirildi. Uçağın bir süre bekledikten sonra Bodrum'a hareket edeceği bildirildi. Ancak, ben de dahil bir grup yolcu karayolu ile Bodrum'da dönmeyi tercih ettik. Şu an halen İzmir'de bekliyoruz. Bir grup yolcu ise tekrar uçağa bindi" dedi. Gür, fırtınanın şiddetini azaltması nedeniyle iniş ve kalkışlarda yaşanan sıkıntının ortadan kalkması üzerine uçağın Milas-Bodrum Havalimanı'na dönüp, yeni yolcuları alarak tekrar İstanbul'a hareket edeceğinin bildirildiğini de söyledi.


İZMİR'DE ARABALI VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ


İzmir'de deniz ulaşımını sağlayan İZDENİZ'den yapılan açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle arabalı vapur seferlerinin iptal edildiği belirtildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü de yarın akşama kadar etkili olacak fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.
İzmir’de deniz ulaşımını sağlayan İZDENİZ, olumsuz hava koşulları nedeniyle arabalı vapur seferlerinin geçici süreyle iptal edildiğini duyurdu. Yolcu vapuru seferlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Sayın Yolcularımız, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle arabalı vapur seferlerimiz geçici süre ile iptal edilmiştir. Yolcu vapuru seferlerimiz devam etmektedir" denildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü de yarın akşam saatlerine kadar şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunarak, vatandaşların dikkatli olması istedi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren bölgemizin kuzeyinde (Çanakkale, Balıkesir il geneli ile İzmir ve Manisa'nın kuzeyi), kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) şeklinde, Güney Ege'de ise (Aydın il geneli ile İzmir ve Manisa'nın güneyinde) fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (50-70 km/sa zaman-zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."


FIRTINA ASIRLIK ÇAM AĞACINI DEVİRDİ


Aydın'ın Nazilli ilçesinde Recepbey İlkokulu bahçesinde bulunan asırlık çam ağacı, fırtına nedeniyle yola devrildi. Okulların tatil olması olası faciayı önlerken, devrilen ağaç, biri park halinde diğeri yolda ilerleyen iki otomobile zarar verdi.

Nazilli'nin Atatürk Bulvarı Recepbey İlkokulu bahçesindeki asırlık çam ağacı, bugün saat 08.45'te, şiddetli rüzgara dayanamayarak okul duvarının üstünden yola devrildi. Okulların tatil olması, yoldan da kimsenin geçmemesi olası faciayı önledi. Devrilen ağaç, şehir stadı yönüne giden Serpil Kepenekli yönetimindeki 09 CEE 98 plakalı otomobil ve okul önünde park halinde bulunan Füsun Akbaş'a ait 09 YH 167 plakalı otomobilin üzerine düştü. Olayda kimse yaralanmazken, iki araçta da maddi hasar oluştu. Nazilli Belediyesi'nden Şehir Stadına doğru Atatürk Bulvarı'nda ulaşım; her iki yönde kapandı. Devrilen asırlık çam ağacının, belediye görevlilerince kesilerek yoldan kaldırılmasının ardından, yol 1.5 saat sonra trafiğe açıldı.


SÖKE'DE FIRTINANIN DEVİRDİĞİ ÇAM AĞACI, EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ


Aydın'ın Söke ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle çam ağacı, bir evin üzerine devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi.
Söke ve çevresinde rüzgarın hızı 70 kilometreyi buldu. Kemalpaşa Mahallesi 6 Eylül Caddesi üzerinde refüjde bulunan bir çam ağacı, fırtınanın gücüne dayanamayarak 2 katlı müstakil evin üstüne devrildi. Ev sakinleri korkuya kapılırken olayda ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi. Söke Belediyesi Park İşleri Müdürlüğü ekipleri, elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ personelin de olay yerine gelip çalışma yapmasıyla ağacı kaldırdı. Bir süre araç ve yaya trafiğine kapanan caddedeki ulaşım normale döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.