Fırtına obüsleri seriye bağladı, PYD’ye gece darbesi

Suriye Türkiye Sınırı'nda son durum; PYD'ye yönelik operasyonlar gece boyunca sürdü. Fırtına obüsleri gece yarısından itibaren 5 hedefi daha yoğun topçu ateşi altına aldı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 03:13
Fırtına obüsleri seriye bağladı, PYD’ye gece darbesi






Fırtına obüsleri seriye bağladı, PYD’ye gece darbesi

Suriye Sınırında son durum, Suriye Türkiye sınırında yeni bir Kandil oluşturmaya çalışan PYD'ye, Ankara'nın cevabı sert oldu. Son iki gündür süren operasyonlara Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları da destek veriyor. Türk askerleri Fırtına obüsleriyle PYD’nin Azez bölgesindeki hedeflerini 4’lü seri atışlarla yerle bir etti. 5 YPG hedefi imha edildi. Gece boyunca devam eden topçu atışlarında çok sayıda PYD hedefi vuruldu

PYD AĞIR KAYIP VERDİ

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetu'ş Şamiye'nin Azez'deki Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı PYD güçlerine yönelik top atışları sırasında 10, Maranas köyü civarındaki mevzilerde 12 ve Meryemin köyünde de 7 olmak üzere 29 kişinin öldüğünü aktardı. Önceki gün de 28 kişinin öldürüldüğü ve PYD'nin toplamda 57 kayıp verdiği ifade edildi.

YPG VE PYD MEVZİLERİ HEDEFTE

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini dün de vurdu. Askeri kaynaklar, YPG mevzilerinden ateşe karşılık verildiğini duyurdu. Askeri kaynaklar, ateş açıldığı sürece bombardımanın devam edeceğini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez Kasabası'na ilerleyen YPG mevzilerine önceki gün  topçu harekatı düzenlemişti. Azez yakınlarında kısa süre önce YPG'nin ele geçirdiği Minniğ hava üssü yakınlarındaki mevziler 40 kilometre menzilli obüs toplarıyla vurulmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri gece yarısından itibaren dün de aralıklarla Suriye'nin Azez kasabasındaki PYD üslerini Fırtına obüsleri ile 4'lü seri atışla vurdu.

ÇOK NAMLULU ROKETLER ATEŞLENDİ

Gece yarısı başlayan atışlar bir ara durdu. Ardından dün saat: 10.00 sıralarında 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Öncüpınar, 4. Hudut Bölük komutanlığı, Öncü,  Havuzlu bahçe ve Dağ Piyade karakollarında konuşlu bulunan obüslerin yanı sıra çok namlulu Roket sistemi (ÇNRS) ise Suriye’nin Azez kentine bağlı  YPG’nin kontrolünde bulunan Matar Minnak, Malikiye ve Şevarka tanab bölgelerini vururdu. Top atışlarının sesleri Kilis merkezden de duyuldu. Yapılan atışlardan dolayı ilk alınan bilgiye göre 5 YPG hedefi imha edildi.

İHA'lar tespit etti DAEŞ de vuruldu

İnsansız Hava Aracı (İHA)'dan alınan görüntüler değerlendirilerek, son teknolojik imkan kullanılarak fırtına obüs, tank birlikleri ve ateş destek vasıtalarıyla PYD ile DAEŞ mevzileri vuruluyor. Dün sabah saatlerinden beri 100’den fazla Suriye tarafına atış yapılırken, DAEŞ’in El Bab bölgesi de vuruldu.
Son Güncelleme: 15.02.2016 03:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.