Fırtına ve Hortum Demre'yi yere serdi

Son Dakika Antalya, Fırtına, yağmur ve hortum Antalya'nın Demre ilçesini savaştan çıkmış hale getirdi. Çatılardan uçan parçalar 8 kişiyi hastanelik etti.

17 Ocak 2016 Pazar 19:22
Fırtına ve Hortum Demre'yi yere serdi






Fırtına ve Hortum Demre'yi yere serdi

Son dakika Demre
, Şiddetli fırtına ve ardından patlayan hortum Antalya'nın Demre İlçesi'ni adeta savaştın çıkmış harabeye çevirdi. meydana gelen hortum, seralara zarar verdi. Çok sayıda seranın plastik örtüleri ve camlarını parçalayan hortum, 6 mahallede etkili oldu.

Demre merkezde saat 17.00 sıralarında deniz üzerinde hortum oluştu. Kıyıya doğru gelen hortum, Büyükkum, Küçükkum, Gökyazı, Alakent, Beymelek ve Köşkerler mahallelerinde etkili oldu. Seraların plastik örtülerini parçalayan ve camlarını kıran hortum, ürünlere de zarar verdi. Hortumun elektrik hatlarına da zarar vermesi nedeniyle bölgeye elektrik verilemediği belirtildi.
Hortum nedeniyle yaklaşık 800 dönüm tarım alanının zarar gördüğü tahmin edilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin hasar tespit çalışmalarına başlayacağı kaydedildi.

8 YARALI VAR

Kömürlük Sahili'nde akşam saatlerinde çıkan hortum, sahildeki bankları sökerek ilçe merkezine doğru yöneldi. Yaklaşık 20 dakika etkili olan hortumda ilçede panik yaşanırken, araçlar ve yayalar zor durumda kaldı, ilçe merkezine elektrik verilemedi. Hortum, ilçe merkezindeki cam ve naylon seralara da zarar verdi. Yıkılan seralarda ekili olan ürünler zarar gördü. 8 kişi de uçan cam parçalarının isabet etmesi nedeniyle yaralandı. Yaralıların hastanelerde tedaviye alındığı öğrenildi.

Hortumu gören çiftçi Hüsnü Çalışır, "Hortum denizden çıktı sahildeki bankları yıktı. Daha sonra seralarımıza doğru geldi. Naylonları koparıp uçuşturdu. Seraları yıkarak geçti. Çoğumuz bu seralara ve mahsullerimize bakıyoruz. Allah yardım etsin bize" dedi.
Bir başka çiftçi Yaşar Çelebi de "Hortum yukarıdan geldi ve elektrik direkleri ateş aldı. Çok korktuk seralarımız yerle bir oldu. Korkudan neredeyse kriz geçiriyordum" diye konuştu.


Son Güncelleme: 17.01.2016 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.